Mini handbal Toernooi Margraten

Mini handbal Toernooi Margraten

Zaterdag 23 februari 2019 voor de tweede keer dit seizoen, in onze sporthal voor de allerkleinsten een mini-handbaltoernooi georganiseerd. Wat doet het goed om deze jeugd bezig te zien.

Het is fijn en dankbaar werk voor ons als organiserende vereniging. Veel organisatie hoef je zelf niet te doen. De aanmelding en wedstrijdplanning doet het NHV. Onze eigen D-jeugd had een tweetal spellen op het middelste veld verzonnen en zorgden met veel plezier voor de uitvoering hiervan. Er waren 14 deelnemende verenigingen en 19 teampjes waaronder 4 teampjes van de HV Margraten.

Het is fantastisch om te zien hoe je op zo een eenvoudige manier zoveel kinderen een aantal uren leuk en spelenderwijs handbalspel kunt laten uitvoeren. Alles gaat bijna vanzelf en hand in hand, geen onvertogen woord van geen enkele aanwezige. Het begeleiden van het spel gaat ook door beide begeleiders spelenderwijs. Veel opa’s en oma’s die het leuk vinden om hun kleinkinderen zo aan het werk te zien. Soms ook echt grappige taferelen, vooral bij de aller- allerkleinsten. Ik zag een team met enkele kabouters erin. Waar de fanatiekelingen achter de bal aanholden en sommigen meer aandacht hadden voor en plezier hadden met hun kniebeschermers of de vlechten in hun haar. En sommigen vol aandacht de tribune boven zaten te bekijken. Echt hilarisch om te zien.

Na afloop even met zijn allen opruimen en het is zo gebeurd. Ook goed om te zien, dat er bij de allerkleinsten veel aanwas is, zodat onze leuke sport voldoende toekomstperspectief heeft. Op naar volgend seizoen en volgende toernooien in onze hal in Margraten. Bedankt alle helpers, vooral de ouders die meegeholpen hebben en niet te vergeten die jongens en meisjes van onze D jeugd (11-12 jarigen), voor het organiseren van het spellencircuit!

NOOT: in de afdeling Limburg hebben zich in de periode september 2018 tot januari 2019 liefst 250 nieuwe E jeugd (9-10), F jeugd (7-8) en kabouters (6 jarigen) aangemeld. Waaronder ook veel jongetjes. Zo ook in Margraten. Handbal is dus niet alleen een meisjes sport. Kijk maar naar ons jongens D1 team. Amper een jaar gelden nog weinig tot geen jongens en nu een leuk jongens D team. Zij kunnen wel nog wat versterking gebruiken….