Dames U19 derde op oefentoernooi

Dames U19 derde op oefentoernooi

Donderdagochtend zijn we vroeg met z’n allen vanaf Schiphol vertrokken richting Roemenië. Daar aangekomen gingen we met de bus naar het hotel. Daar hebben we samen gegeten, besproken wat we dit toernooi wilden bereiken, individueel en als team, en ’s avonds hebben we gerust. 

De volgende ochtend hebben we samen ontbeten. Na het ontbijt, hebben we een uurtje getraind in de hal waar we ’s avonds de wedstrijd tegen Noorwegen spelen. Na de training hebben we allemaal even gerust en lekker geluncht. Om 17:00 uur gingen we richting de hal voor de wedstrijd. We startten de wedstrijd offensief in de verdediging. We begonnen goed, waren snel in de tegenaanval en de dekking stond prima. Na 10 minuten zakte het tempo wat in en begonnen we fouten te maken in de dekking door te weinig communicatie. Dit hebben we op de training de dag na de wedstrijd op gepakt als voorbereiding op de wedstrijd tegen Roemenië.

Op zaterdag stond de wedstrijd tegen Roemenië op het programma. We begonnen sterk vanuit de dekking, stonden goed offensief en fel en we waren goed aan het samenwerken. We maakten in de aanval goed gebruik van de zwakke punten van Roemenië en speelden onze aanvallen rustig uit. Na het eerste kwartier werd onze concentratie wat minder en gingen we slordiger handballen waardoor Roemenië terug kon komen. In het verloop van de wedstrijd hadden we goede en slechte momenten. We hebben een paar mooie dingen laten zien, maar weten ook waar we aan kunnen werken. Sommige punten pakten we dan in de wedstrijd tegen de Noren. We blijven leren en stappen maken. Helaas hebben we net met één punt verschil verloren in de laatste minuut, maar we nemen de leerpunten mee naar morgen en gaan er weer vol voor!

Zondagochtend hadden om 9:00 uur pas ontbijt. Dit betekende dat we konden uitslapen, ook wel eens lekker! Na het ontbijt hebben we buiten een rondje gelopen en een frisse neus gehaald. Na wat vrije tijd, stond om 12:00 uur de lunch op het programma. Na de lunch bespraken we de afspraken en doelen voor de laatste wedstrijd tegen Polen. Om 12:30 uur vertrokken we richting de bus om naar de hal te gaan. We begonnen drie kwartier voor de wedstrijd met het los rollen van de spieren. Na de warming-up in de zaal, begon de wedstrijd. We startten fel en kwamen op een mooie voorsprong. Met name in de dekking moesten we elkaar goed helpen, omdat de polen met veel snelheid speelden. We hebben de wedstrijd gewonnen met 36-30! Na de wedstrijd hebben we met z’n allen een eiwitshake gedronken voor het herstel van de spieren. Vervolgens vertrokken we samen met de Polen in één bus weer richting het hotel. Hier hadden we een uur om ons weer even op te frissen. Na terugkomst in het hotel hadden we de award ceremonie waar we de beker kregen voor onze derde plek!  Daarnaast mocht Nyala de prijs voor topscorer van het toernooi mee naar huis nemen! Na de ceremonie gingen we terug naar het hotel waar het avondeten op ons stond te wachten. Om 20:00 uur stond nog de eind-evaluatie op het programma. We kwamen met z’n allen bij elkaar om te onze leerdoelen te evualeren. Iedereen noemde verbeterpunten voor het team en persoonlijk. We weten waar we ons verder in moeten ontwikkelen richting het EK in de zomer.