Succesvol 7e G-handbaltoernooi van Westfriesland SEW

Succesvol 7e G-handbaltoernooi van Westfriesland SEW

Op zondag 14 april werd voor de 7e keer een G-handbaltoernooi gespeeld in Nibbixwoud. Het Piet Swart / Albert Heijn Nibbixwoud g-handbaltoernooi. Het was weer een nationaal gebeuren met teams uit o.a. Limburg, Utrecht, Zuid-Holland, Flevoland en Noord-Holland. Het was net als de andere jaren een groot succes.

Zo was ook bij dit toernooi heel zichtbaar, dat de G-sport bij Westfriesland SEW is ingebed in de maatschappij. Speelsters van de damesselectie verzorgden de warming up en hielpen met zichtbaar plezier de G-sporters naar een hoger niveau. Velen bleven ook daarna om de teams aan te moedigen, te speakeren en nog veel meer. Er was veel publiek op de been, en niet alleen mensen die op één of andere manier betrokken zijn bij sporters, maar ook velen die even langs kwamen om te genieten van de manier waarop G-sporters hun sport bedrijven. Je ziet dan het plezier dat samen beleefd wordt, de familiesfeer, men helpt elkaar waar nodig en het respect voor elkaar. Ook bestuursleden en andere vrijwilligers van de club, die voor de G-sporters de hele dag de handen uit de mouwen steken, maken dat de G-sporters voelen dat ze er bij horen.

Na de warming up startte om 10.15 uur het wedstrijdprogramma. Maar liefst 11 verenigingen hadden de weg naar Nibbixwoud gevonden: Achilles uit Gorinchem, De Blinkert uit Haarlem, Havas uit Almere, Koedijk uit Koedijk, KSV uit Heerhugowaard, Neijenrodes uit Breukelen, Only Friends uit Amsterdam, Schagen uit Schagen, V & L uit Geleen, Westsite uit Amsterdam en natuurlijk Westfriesland SEW met maar liefst 15 sporters. Er werd hard gestreden om de punten, maar fair. Grote blijdschap als er gescoord werd, maar ook trots als combinaties die getraind worden ook in de wedstrijd blijken te lukken. Na iedere wedstrijd kwamen alle spelers met rode wangen en blije gezichten van het veld af. Want winnen is natuurlijk leuk, maar meedoen blijft zeker zo belangrijk.

Om half één was er weer de grootse teamparade waar het toernooi om bekend staat. De lichten in de zaal gaan uit, het publiek gaat op de banken staan en begint te klappen. Onder begeleiding van de tonen van de “Liberte” werden de teams door spreekstalmeester Hans Huibers de zaal ingeroepen. Als laatste natuurlijk het team van WestfrieslandSEW dat een heuse ereronde liep. Daarna volgt het feest, met z’n allen in polonaise door de zaal, toegejuicht door het in grote getale opgekomen publiek.

Daarna werd weer omgeschakeld naar het wedstrijdprogramma. Dat valt voor vele G-sporters niet mee, want zo’n belevenis gaat niet in je koude kleren zitten ook al heb je het al vaker beleefd. Dus de eerste wedstrijden verlopen wat rommelig maar niet met minder plezier en daar gaat het toch om.

Om 15.30 uur klonk het laatste eindsignaal en na een verfrissende douche vertrokken de sporters, moe maar voldaan, naar huis. Het waren weer mooie ervaringen voor iedereen, sporters en supporters, waar je thuis en op je werk over vertellen kan. We zijn ieder jaar weer blij dat dit festijn mogelijk gemaakt wordt door vele sponsoren, te weten Piet Swart Vastgoed, Albert Heijn Nibbixwoud, Dirk Kuyt Foundation, Stichting Nianne, Tandheelkundig Centrum Wognum en Wok Palace Nibbixwoud.

We kijken weer uit naar het volgende festijn, nl op 8 september worden de Special Olympics in de Gemeente Medemblik georganiseerd voor de sporten Skeeleren en Handbal. Zet het vast in uw agenda.