Leon van Schie en Esther Schop promoten handbal in Almere!

Leon van Schie en Esther Schop promoten handbal in Almere!

Leon van Schie en Esther Schop promoten handbal in Almere!
Leon van Schie en Esther Schop zijn al een tijdje bezig met het geven van clinics op scholen in Almere. Ze laten jeugd in de leeftijdscategorie van 11 t/m 14 jaar kennis maken met handbal. Deze kunnen zich vervolgens opgeven voor een handbal activiteit voor de bekerfinales op 28 april. De jongens kunnen zich inschrijven voor een Strong Men Handball Battle, en de meiden voor een Girls Only GOALCHA clinic.

De jongens kunnen zich opgeven via: www.handbalhelden.nl
De meiden kunnen zich opgeven via: www.handbal.nl/girls-only/.

Interview met Leon van Schie, even voorstellen:

Clubs:
Leon van Schie begon met handballen bij Hellas toen hij 5 jaar was.  Daarna speelde hij achtereenvolgend bij  E&O, Achilles Bocholt en Volendam. Zowel bij Hellas als Achilles Bocholt werd hij kampioen van Nederland, en bij Achilles Bocholt won hij ook de beker. Van Schie werd in 2006/2007 uitgeroepen tot talent van het jaar en werd 6x uitgeroepen tot beste cirkelloper van Nederland. Ook kwam hij 54 keer uit voor het Nederlands team.

Waarom geef je de clinics?
Het NHV heeft mij en Esther Schop benaderd. Wij vinden het beiden leuk om dit te doen, om het handbal te promoten. Ik zou dan een beetje voor de jongens zijn en Esther voor de meisjes.

Op welke dagen geef je clinics en waar?
Dat varieert per week, afgelopen week gaven we de clinics op Maandag tot en met Donderdag. Het is elke week anders maar we proberen het zo vaak mogelijk te doen.  De clinics zijn ook elke keer op een andere school. De lessen zijn in Almere, juist ook omdat de Bekerfinales daar worden gespeeld op 28 April.

Hoe worden de clinics ontvangen op door de scholen/deelnemers?
Zowel de Gymdocenten als de kinderen zijn heel enthousiast. Maar dat ging niet vanzelf, als er in het begin werd gezegd dat we gingen handballen was het vaak: ’’ Oh nee, handbal’’. Maar aan het eind van de les waren de kinderen vaak toch overtuigd en wilden ze graag nog doorspelen.
De lessen waren soms anderhalf uur maar soms ook drie kwartier, en daar pasten wij dan onze les op aan.

Geef je de clinics in je eentje?
Nee de clinics geef ik samen met Esther, we vullen elkaar goed aan en proberen samen ons enthousiasme over te brengen op de kinderen.

Hoeveel kinderen doen er mee aan zo’n clinic?
Ook dat wisselt heel erg, soms hebben we wel dertig kinderen en soms bijvoorbeeld 12 tot 15.

Hoe ziet zo’n clinic/training eruit?
We beginnen met een warming up en daarna doen we een leuk tikspelletje.  Vervolgens proberen we de kinderen een sprongschot aan te leren en doen we wat balvaardigheden. Afsluitend doen we een partijtje GOALCHA.

Zijn de kinderen bekend met handbal?
Veel scholen zijn niet bekend met handbal omdat de leraren het soms niet kennen, en daarom ook niet geven.  Daarom is het juist goed dat wij deze clinics geven, want soms komen gymleraren tijdens onze lessen speciaal even spieken om inspiratie op te doen.

Heb je nog iets leuks om te vermelden?
Wat ik heel leuk vind om te zien is dat de kinderen heel enthousiast worden van de lessen en van GOALCHA. En omdat ik kan zeggen dat ik zelf op 28 April in de finale van de beker sta vraag ik aan de kinderen om me aan te komen moedigen. Ik begreep dat sommige klassen er een klassenuitje van gaan maken en komen kijken.