VOC slaat eerste slag in Best of Three na overwinning op Quintus

VOC slaat eerste slag in Best of Three na overwinning op Quintus

OTTO Work Force/VOC heeft de eerste slag geslagen in de strijd om de landstitel. De formatie van Ricardo Clarijs won het eerste duel in de Best of Three serie met 23-20 van Quintus. Op zondag 12 mei treffen beide ploegen elkaar weer. Wordt VOC voor het derde jaar op rij landskampioen of weet de ploeg uit Kwintsheul een beslissend duel af te dwingen?

De regerend landskampioen VOC start voortvarend aan de eerste confrontatie. Rachel de Haze tekent voor de eerste treffer. Kort daarna zet Bo van Wetering haar ploeg op een 2-0 voorsprong. De keepster van Quintus, Esther de Vos, redt prachtig op een break-out van VOC. Toch lukt het Quintus niet om het doel leeg te houden. VOC loopt via Amy Oostveen, Lindsey Schrekker, Nikita van der Vliet en Bo van Wetering uit naar een 6-1 voorsprong.

Tijd voor René Zwinkels om zijn op het oog nerveuze team even naar de kant te halen. De time-out lijkt zijn vruchten af te werpen als Britt van Steekelenburg korte tijd later scoort. VOC houdt echter stand en zorgt er via Rachel de Haze voor dat het verschil vijf doelpunten blijft: 9-4. Daisy Hage snoept voor de rust nog één goal van de voorsprong af: 12-9.

De routiniers Rachel de Haze (VOC) en Daisy Hage (Quintus) bepalen het spelbeeld in zowel de eerste als de tweede helft. De Haze komt razend scherp de kleedkamer uit en prikt in no-time twee keer raak. Met een van richting veranderd schot doet Hage wat terug. Het spel golft op en neer in het begin van de tweede helft. Beide ploegen leiden veel balverlies.

Na een kwartier spelen stopt Esther de Vos de penalty, van de daarvoor foutloze, Amy Oostveen. Het lijkt de opmaat voor een offensief van Quintus. VOC loopt tegen een tijdstraf aan. Hage mag aanleggen voor haar zeven meter. Deze is wel raak: 17-15. Lukt het Quintus om de aansluiting in de wedstrijd te vinden? Het antwoord is nee. Een break-out wordt gemist.

VOC neemt het initiatief in de wedstrijd volledig over en scoort vier keer op rij: 21-15. Het is Daisy Hage die haar ploeg met een snoeihard schot op sleeptouw neemt. Aan de andere kant laat Kim Lunter zien ook over een goed afstandsshot te beschikken. Met nog vijf minuten te spelen en een verschil van zes goals is de wedstrijd beslist. Quintus verkleint de nederlaag in de slotminuten tot 23-20.

Uitblinkers in het eerste duel waren Daisy Hage (9 goals) en Rachel de Haze (8 goals). Het tweede duel in de Best of Three wordt gespeeld om zondag 12 mei om 14:45 uur.