Richardsson maakt selectie bekend voor beslissing EK-kwalificatie

Richardsson maakt selectie bekend voor beslissing EK-kwalificatie

Bondscoach Erlingur Richardsson van het Nederlands Herenteam heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Letland. De IJslander heeft zestien spelers opgeroepen.

De Oranjeheren vervolgen hun EK-missie in juni. In Tallin spelen ze op donderdag 13 juni de uitwedstrijd tegen Estland. Het beginsignaal klinkt om 19:30 uur. Drie dagen later, op zondag 16 juni vormt het Topsportcentrum in Almere het strijdtoneel. De mannen van bondscoach Erlingur Richardsson nemen het dan om 18:00 uur op tegen concurrent Letland.

Als Slovenië op 12 juni van Letland wint en Nederland boekt een zege in Estland, betekent het dat de thuiswedstrijd tegen Letland op 16 juni de doorslag gaat geven. Nederland moet dan met vijf doelpunten verschil winnen van de Letten om zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor het EK. Winnen met een marge van vier is ook goed als Oranje minimaal dertig keer scoort. De vier beste nummers drie uit de acht kwalificatiegroepen kwalificeren zich eveneens voor het EK.

Oranje is de EK-kwalificatie in oktober gestart met winst op Estland (35-25) en een verloren uitwedstrijd tegen Letland (29-25). In april wisten de Oranjeheren thuis net niet te stunten tegen Slovenië (26-27). De uitwedstrijd tegen de Slovenen ging verloren met 30-23. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson neemt het in de beslissende fase nogmaals op tegen Estland (uit) en Letland (thuis).

Ben jij erbij om te zien of de Oranjeheren historie schrijven? Kaarten voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland in het Topsportcentrum in Almere zijn te koop via https://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/.

Selectie:

 

Naam

Club

1

Jasper Adams

OCI/LIONS (NED)

2

Dani Baijens

TBV Lemgo (GER)

3

Jeffrey Boomhouwer

Bergischer HC (GER)

4

Gerrie Eijlers

KRAS/Volendam (NED)

5

Ephrahim Jerry

Sporting NELO (BEL)

6

Evert Kooijman

Achilles Bocholt (BEL)

7

Toon Leenders

HSG Nordhorn-Lingen (GER)

8

Bart Ravensbergen

HSG Nordhorn-Lingen (GER)

9

Bobby Schagen

TVB 1898 Stuttgart (GER)

10

Robin Schoenaker

Sporting NELO (BEL)

11

Iso Sluijters

Gornik Zabrze (POL)

12

Alec Smit

HSG Nordhorn-Lingen (GER)

13

Kay Smits

TTH Holstebro (DEN)

14

Ivo Steins

OCI/LIONS (NED)

15

Luc Steins

Tremblay en France (FRA)

16

Rutger ten Velde

Wilhemshavener HV (GER)

 

Begeleiding:
Naam:                                    Functie:
1 Erlingur Richardsson      Bondscoach
2 Edwin Kippers                  Ass. Bondscoach
3 Robert Baardse                 Fysiotherapeut
4 Erik Zwakman                  Teammanager

Stand EK-kwalificatiegroep 4:
1. Slovenië 4-8 (115-90)
2. Letland 4-6 (101-91)
3. Nederland 4-2 (109-111)
4. Estland 4-0 (84-117)

Wedstrijdschema EK-kwalificatie Nederlands Herenteam:
Donderdag 25 oktober 2018 in Sittard: Nederland-Estland 35-25 (17-10).
Zondag 28 oktober 2018 in Valmiera: Letland-Nederland 29-25 (17-11).
Donderdag 11 april 2019 in Almere: Nederland-Slovenië 26-27 (12-11).
Zondag 14 april 2019 in Celje: Slovenië-Nederland 30-23 (16-11).
Donderdag 13 juni 2019, 19.30 uur in Tallinn: Estland-Nederland.
Zondag 16 juni 2019, 18.00 in Almere: Nederland-Letland.

EK-kwalificatiegroepen:
Groep 1: Duitsland, Polen, Israël, Kosovo.
Groep 2: Kroatië, Servië, Zwitserland, België.
Groep 3: Macedonië, IJsland, Turkije, Griekenland.
Groep 4: Slovenië, Nederland, Letland, Estland.
Groep 5: Wit-Rusland, Tsjechië, Bosnië en Herzegovina, Finland.
Groep 6: Frankrijk, Portugal, Litouwen, Roemenië.
Groep 7: Hongarije, Rusland, Slowakije, Italië.
Groep 8: Denemarken, Montenegro, Oekraïne, Faeröer.

Het Nederlands Herenteam is voor de kwalificatie van het EK 2020 ingedeeld in een poule met Slovenië, Letland en Estland. De nummer één en twee uit de groep plaatst zich voor het Europees Kampioenschap dat van 10 tot en met 26 januari 2020 wordt gehouden in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. De vier beste nummers drie uit de acht kwalificatiegroepen kwalificeren zich eveneens voor het EK.

Zweden, Oostenrijk en Noorwegen zijn als organisatoren geplaatst voor het EK. Spanje is als titelverdediger ook al zeker van het EK. Met 24 deelnemende teams zal dit het grootste EK ooit zijn. De speelplaatsen zijn Göteborg (voorronde, Malmö (voorronde en hoofdronde) en Stockholm (finaleweekend) in Zweden; Graz (voorronde) en Wenen (voorronde en hoofdronde) in Oostenrijk en Trondheim (twee voorrondegroepen) in Noorwegen.