Vaar mee op de pride boot!

Vaar mee op de pride boot!

Sport betekent plezier voor iedereen! Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen en bovenal, zichzelf kan zijn. Naast bijvoorbeeld etnische achtergrond mag ook seksuele voorkeur of oriëntatie niets uitmaken bij de deelname aan sport. “Als NHV staan wij open voor alle handballers, vinden wij het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt op onze handbalverenigingen,” zegt Sjors Röttger, algemeen directeur van het NHV. “Wij willen vanuit het NHV dit onderwerp bespreekbaar maken en bijdragen aan de acceptatie van de LHBTI community binnen onze sport.”

Een boot met vertegenwoordigers van zeventien sportbonden en NOC*NSF vaart dit jaar op zaterdag 3 augustus mee in de botenparade van Pride Amsterdam. Ook het NHV is hierbij aanwezig en geeft verenigingen de kans om kaarten te winnen voor deze feestelijke dag.

Draagt jouw vereniging actief bij aan de LHBTI community én maken jullie dit onderwerp bespreekbaar? Laat het ons dan nu zien en wie weet wint jouw vereniging een plaats op de sportboot tijdens de Canal Pride! Denk bijvoorbeeld aan het dragen van de regenboogband door de hele vereniging en laat zien dat iedereen zich thuis voelt bij jullie!

Stuur uiterlijk 12 juni jouw inzending aan h.van.es@handbal.nl en maak kans! De winnaars krijgen op 13 juni bericht van ons.  
Informatie over de sportboot:
De Nederlandse sport neemt met meer dan 15 sportbonden, de Alliantie Gelijkspelen, Pride and Sports en NOC*NSF deel aan de Canal Parade 2019 op de Amsterdamse grachten. De Nederlandse sport sluit zich daarmee aan bij de doelstelling van de Canal Parade Amsterdam om met alle sectoren uit de samenleving op het water de boodschap ‘zijn wie je bent, houden van wie je wil’ uit te dragen. Met deelname aan de botenparade geeft de sport aan zich voor deze boodschap hard te willen maken. Daarnaast zal ook de boodschap ‘Sporten doen we Samen’ centraal staan op de boot, deze boodschap is bewust simpel en verbindend.

De Alliantie Gelijkspelen is bezig met de acceptatie van LHBTI in de sport en helpt daarom mee met de organisatie (voor meer informatie: karinblankenstein@live.nl). Daarnaast is de organisatie Pride and Sports vanuit hun eerdere ervaringen betrokken bij de deelname van de sportboot. De deelnemende sporten zijn roeien (KNRB), tafeltennis (NTTB), gymnastiek (KNGU), handbal (NHV), atletiek (Atletiekunie), zwemmen (KNZB), sportvisserij (Sportvisserij Nederland), tennis (KNLTB), paardensport (KNHS), hockey (KNHB), voetbal (KNVB), basketbal (NBB), volleybal (Nevobo), honk- en softbal (KNBSB) en watersport (Watersportverbond). NOC*NSF doet ook mee in dit initiatief.


Over Pride Amsterdam
Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Meer informatie en programma op www.pride.amsterdam.