Aalsmeer wint eerste finaleduel van Volendam

Green Park Aalsmeer heeft de eerste wedstijd in de Best of Three om het landskampioenschap met 24-23 gewonnen van KRAS/Volendam. De Aalsmeerse ploeg had vanaf de derde minuut na de pauze steeds de leiding.

In een sfeervolle sporthal De Bloemhof zorgden Aalsmeer en Volendam voor een spectaculair duel waarbij beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. In de beginfase bepaalde Aalsmeer het wedstrijdbeeld en kwam het door doelpunten van Rob Jansen, twee keer Robin Boomhouwer, Samir Benghanem en twee keer Tim Bottinga op een 6-3 voorsprong.

Volendam herstelde zich knap en in een mum van tijd stond het op gelijke hoogte door drie treffers op rij van Robin Jansen. Na twee rake schoten van Jaap Beemsterboer kwam Volendam op 6-8 en daarna zorgde Igor Mrsulja zelfs voor 6-9. Tot twee minuten voor het rustsignaal bleef het verschil drie doelpunten: 8-11. Remco van Dam en Samir Benghanem zorgden ervoor dat de thuisploeg toch met vertrouwen ging pauzeren: 10-11.

Na de hervatting tekende direct Quinten Ouderland voor de gelijkmaker, waarna Jordy Baijens Volendam weer op voorsprong zette. De 11-12 van Baijens bleek later de laatste Volendamse voorsprong in de wedstrijd te zijn. Aalsmeer verdedigde na de pauze beter en dat had direct resultaat. De ploeg van coach Bert Bouwer liep langzaam weg van Volendam.

Twaalf minuten voor het einde kwam Volendam op gelijke hoogte (20-20) en was er weer hoop voor de oranjehemden. Dit duurde maar kort, want een paar minuten later was het door treffers van Remco van Dam, Tim Bottinga en opnieuw Remco van Dam 23-20. In de slotfase werd het door Volendamse goals van Robin Jansen en Jordy Baijens nog spannend maar was de tijd tekort om er nog een verlenging uit te kunnen slepen.

De tweede finalewedstrijd wordt op zondag 2 juni gespeeld. Het duel in Opperdam in Volendam begint om 16.00 uur.