Interland zet OldStars walking handball landelijk op de kaart

Interland zet OldStars walking handball landelijk op de kaart

Zondagmiddag 16 juni is officieel het startsein gegeven voor OldStars walking handball bij de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) in Almere. Dit gebeurde voorafgaand aan de Interland tussen Nederland en Letland. De eerste 7 initiatieven zijn al gestart in het land- met Volendam als primeur-maar dit weekend was Flevoland dus aan de beurt. Het Ouderenfonds en de NHV in Almere maakten gebruik van dit podium om een groot aantal verenigingen te bereiken en te kunnen informeren over deze nieuwe beweegvorm.

Nationaal Ouderenfonds directeur Corina Gielbert legde tijdens de kick-off de nadruk op het sociale aspect van OldStars. “Door mee te doen aan de aangepaste spelvormen van OldStars blijven ouderen elkaar ontmoeten. De sportvereniging is hierbij een fantastisch preventief middel om te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement terecht komen.” Sport is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Daarom is het Nationaal Ouderenfonds landelijk kartrekker van de spelvorm. (Voor meer feiten over eenzaamheid onder ouderen klik hier)

Het doel is om over 2 jaar op ten minste 50 locaties ouderen in heel het land aan Old Stars walking handball te laten meedoen. Hiermee draagt NHV eraan bij dat ouderen genieten van de verbondenheid en gezelligheid in het verenigingsleven. De start is veelbelovend; veel handbalverenigingen tonen hun ambities en sommige zijn al enthousiast aan de slag met steun van het Ouderenfonds. Op langere termijn is het streven dat dit onderdeel wordt van de reguliere werkzaamheden van de NHV. Daarin zien beide partijen ook samenwerking met andere takken van sport die al begonnen zijn met aangepaste vormen als basketbal en korfbal. Na afloop van de ALV werd de interland gespeeld tussen de heren uit Nederland en heren uit Letland. Het Nederlands team plaatste zich voor het EK handbal.

Danny de Ruiter, manager verenigingsservice/ productontwikkeling bij de NHV: “We werken achter de schermen sinds vorig jaar al samen met het Ouderenfonds en daar zijn we trots op. Niets staat ons nog in de weg om OldStars walking handball in Nederland samen op de kaart te zetten.”

Wil je meer weten over de lancering van OldStars walking handball? Kijk dan hier!