Beach teams U17 door naar volgende ronde op het EK

Beach teams U17 door naar volgende ronde op het EK

Beach Dames U17
De Beach Handbalsters van U17 zijn op het Europees Kampioenschap als eerste geëindigd in hun poule. Tegen Oekraïne werd er met 2-0 gewonnen, in de eerste set begon het team wat zenuwachtig en werd het 26-25. De tweede set werd met 24-18 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Litouwen eindigde wederom in 2-0 winst. Na de eerste set stond er een stand van 24-14 op het scorebord. De tweede set eindigde, na een sterk slot, in 32-20 in het voordeel van de Nederlandse ploeg.

Morgen gaat het toernooi verder met wedstrijden tegen Polen en Spanje. De wedstrijd tegen Polen start om 10:30. De Beach Handbalsters spelen om 14:45 tegen Spanje. De uitslagen van het toernooi zijn live te volgen via: http://beachticker.ehf.eu/. Daarnaast worden de wedstrijden op het Main Court uitgezonden op www.ehftv.com. Meer informatie is te vinden op de toernooiwebsite: https://beachhandballeuro2019.com/.

Beach Heren U17
De Beach Handballers U17 zijn het EK ook goed gestart en net als de Dames door naar de volgende ronde. Er werd op donderdag twee keer gewonnen. De eerste wedstrijd tegen Litouwen eindigde in 2-0 (22-17 en 28-8). Later op de middag speelde Nederland tegen Duitsland, na een spannende wedstrijd waarin beide teams één set wisten te winnen, 23-18 voor Nederland en 10-13 voor Duitsland, moesten shoot-outs verlossing brengen. De Beach Handballers wonnen deze sensationele serie met 7-6.

Op vrijdagochtend stond tegen Portugal de laatste poulewedstrijd op het programma. De eerste set werd gewonnen door Portugal met 20-19. De tweede set was wederom close maar nu ging de winst naar Nederland: 19-18. In de shoot-outs was Portugal te sterk, 7-4. 

Het toernooi gaat nu verder in de Main Round met een wedstrijd tegen Oekraïne om 13:15. Deze wedstrijd wordt op het Main Court gespeeld en is te zien via deze livestream:  www.ehftv.com. Later in de middag wacht een wedstrijd tegen Roemenië om 16:15. Op zaterdag 29 juni spelen de heren om 10:30 de laatste wedstrijd in deze ronde tegen Hongarije. 

De uitslagen van het toernooi zijn live te volgen via: http://beachticker.ehf.eu/. Meer informatie is te vinden op de toernooiwebsite: https://beachhandballeuro2019.com/.