Heren U17 maken stappen op leerzaam Open EK

De Heren U17 boeken progressie in hun spel ondanks de wisselende resultaten op het Open EK in Zweden. Maandag ging het eerste grote eindtoernooi van start voor de ploeg van bondscoach Rick Louw. Na vier verloren wedstrijden en één winstpartij gaat het team zich opmaken voor de strijd in de Challenge Round.

Challenge Round:
In de Challenge Round neemt Nederland het op tegen Finland, Georgië en Luxemburg. De jeugdploeg speelde gelijk tegen Finland met 17-17. De tweede wedstrijd tegen Georgië werd knap gewonnen met 22-19. Morgen nemen de Oranjejongens het in de laatste wedstrijd op tegen Luxemburg om 08:30 uur.

Poulefase Open EK:

Nederland-IJsland:
Nederland speelde zeker niet slecht, maar was op een aantal momenten niet stabiel genoeg om het de IJslanders lastig te maken. IJsland won uiteindelijk verdiend met 28-21.

Nederland-Roemenië:
Oranje verzaakte in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Aanvallend liep het niet. Het duurde achttien minuten voor de eerste goal op het scorebord werd genoteerd. De heren toonde wel veel veerkracht en wisten de eindstand te bepalen op: 15-20.

Nederland-Oostenrijk:
Nederland speelde snel en goed verzorgt handbal. Vooral Niko Blaauw had het op zijn heupen. Hij wist maar liefst 10 keer het net te vinden. Bij rust was het gat al geslagen: 15-9. Deze voorsprong werd vast gehouden tot het eindsignaal: 27-20.

Nederland-Montenegro:
De Heren U17 konden lang in de wedstrijd blijven. De strijd ging gelijk op, bij rust was het 9-10. In de tweede helft bleek Montenegro over meer kracht te beschikken en zo trokken zij de overwinning naar zich toe: 15-18.

Nederland-Italië:
De laatste wedstrijd uit de poulefase kreeg het predicaat: tophandbal. Beide ploegen legden snel en attractief handbal op de vloer. De uitslag was zuur voor Oranje: 18-20, maar toegestroomde publiek gaf een staande ovatie.

Topscorers poulefase:
Niko Blaauw, speler van Green Park/Aalsmeer, heeft maar liefst 38 keer het net gevonden in de vijf poulewedstrijden. Daarmee bezet hij de derde plek in de topscorerslijst.