Dames U17 winnen eerste wedstrijd op het EYOF

Dames U17 winnen eerste wedstrijd op het EYOF

De Dames U17 zijn goed begonnen aan het European Youth Olympic Festival in Baku. De eerste wedstrijd werd gewonnen van Frankrijk met 27-31. Morgen speelt de ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs om 16:30 uur (Nederlandse tijd) tegen Roemenië.

De Fransen pakte het initiatief in de wedstrijd en kwam op een 4-2 voorsprong. Nederland knokte zich terug en maakte niet veel later de gelijkmaker: 5-5. Frankrijk wist twee keer op rij te scoren en hield dit gat een tijdje vast. Oranje kwam weer op gelijke hoogte bij een stand van 9-9.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De dekking ging steeds beter draaien en de Nederlandse afstandsschoten waren levensgevaarlijk. Zo kon Oranje 10-12 voor komen. Een verschil van twee goals bij de rust leek er in de zitten tot Frankrijk vlak voor tijd wist te scoren: 14-15.

De Fransen kwamen sterk uit de kleedkamer en bogen de achterstand om in een 16-15 voorsprong. Nederland was weer bij de les. Met mooi snel spel en goede combinaties creëerde ze de stand: 19-21. Oranje liep in korte tijd tegen twee tijdstraffen aan, maar het lukte Frankrijk niet om daarvan te profiteren.

Stapje voor stapje werd de voorsprong vergroot naar 22-26. Dankzij knappe reddingen van de Nederlandse keepster en razendsnelle break-outs liep de ploeg in de tweede helft uit naar 24-31. De overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Al wisten de Fransen de eindstand nog wel te bepalen op: 27-31.