Dames U17 verliezen op het EYOF van fysiek sterker Roemenië

Dames U17 verliezen op het EYOF van fysiek sterker Roemenië

Dames U17 hebben hun tweede duel op het EYOF verloren. Het fysieke Roemenië bleek met 25-32 te sterk. Morgen speelt de Nederlandse ploeg de laatste wedstrijd in de poulefase. Spanje is om 16:30 uur (Nederlandse tijd) de tegenstander. Bij winst op de Zuid-Europeanen is een plek in de halve finale bemachtigd.

Beide ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd. Tot 3-3 ging de stand gelijk op. Roemenië pakte het initiatief in de wedstrijd en sloeg een gat van twee goals. De cirkelloopster bracht Oranje in het juiste spoor. Voor lange tijd was dit alleen niet. Aanvallend werden er teveel fouten gemaakt en deze werden genadeloos afgestraft door de Roemeense meiden. Ze konden vijf keer op rij scoren en pakte een comfortabele voorsprong van 4-10.

Nederland herpakte zich aan het einde van de eerste helft. Bij een stand van 6-12, lukte het om de dekking dicht te houden en aan de overkant van het veld drie keer het net te vinden: 9-12. Roemenië tekende voor een treffer en leek te ruststand te hebben bepaald. Ware het niet dat Kim Molenaar vlak voor tijd nog en verwoestend schot in huis had: 10-13.

De ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs begon goed aan de tweede helft. Ze verkleinde de achterstand naar 12-14, maar liepen ook tegen drie tijdstraffen aan in korte tijd. Dat gaf Roemenië de kans om weer uit te lopen naar een verschil van vier doelpunten: 12-16. De Roemeense ploeg speelde een fysiek spelletje, waar Nederland moeilijk op kon antwoorden.

Toch bleef de ploeg knokken voor wat ze waard waren. Het leverde een aantal mooie goals op en ze kropen dichterbij: 19-21. Het gat bleef lange tijd schommelen op twee goals, maar de aansluitingstreffer maken lukte niet. Roemenië liep tien minuten voor tijd uit naar 23-28. Ze gooide de wedstrijd in het slot bij een stand van 25-32.