Nederlands homo mannenteam wint zilver op EK

Nederlands homo mannenteam wint zilver op EK

BERLIJN – Het Nederlands homo mannenteam is er niet in geslaagd om op het LHBTQI EK in Berlijn de gouden medaille in de wacht te slepen. In de finale bleek Denemarken, dat gister in de poule nog verrassend met 12-10 verslagen werd door de Hollanders, deze keer over de langste adem te beschikken: 7-9.

“We kwamen al snel met 0-3 achter en de rest van de wedstrijd waren we veroordeeld tot een inhaalrace” Iedere keer als we op één punt verschil kwamen, bij 3-4, bij 5-6 en bij 7-8, misten we de kans op de gelijkmaker en was het aan de andere kant, wél raak. Eerlijk is eerlijk, Denemarken was fitter dan wij, dus zij pakken verdiend het goud. 

Het was de derde keer in de geschiedenis dat Team Holland, in de prachtige tenues gesponsord door het NHV, de hegemonie van de Scandinavische teams op een finaleplaats doorbraken. Eén keer was er goud voor Nederland, vandaag werd het evengoed knap zilver.

Brons was er voor Noorwegen, dat pas na strafworpen won van Hongarije.