De Dames U17 plaatsen zich voor finale op het EYOF

De Dames U17 hebben een plek veroverd in de finale op het EYOF. Dankzij een 23-19 overwinning op Zwitserland, mogen ze morgen gaan spelen om de titel. De wedstrijd wordt om 09:30 uur Nederlandse tijd gespeeld en is live te zien via: http://www.eurolympic.org/eoc-channel/

Nederland begon met een vliegende start aan de wedstrijd. Pipy Wolfs vond vanaf de cirkel twee keer het net. Zwitserland zette daar een penalty tegenover. De Nederlandse dekking stond als een huis. Het lukte de Zwitserse meiden pas om na tien minuten weer te scoren. In de tussentijd waren de Oranjemeiden uitgelopen naar een 8-1 voorsprong. Met razendsnelle break-outs van Romé Steverink, Pipy Wolfs, Kim Molenaar, een mooi schot vanaf de hoek van Rianne van Rijnsoever en twee verzilverde penalty’s door Kim Molenaar.

Zwitserland schoot twee raak vanaf de zeven meter streep: 8-3. De ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs ging door waar het gebleven was. Na een mooi uitgespeelde aanval schoot Rianne van Rijnsoever feilloos raak. Kim Molenaar liet zien over een verwoestend afstandsschot te beschikken en Pipy Wolfs maakte goed gebruik van het lege doel aan de overkant: 11-3.

Met nog tien minuten te spelen bleef Nederland aanvallend goed spelen, alleen werden de kansen niet afgerond. Dit gaf Zwitserland de mogelijkheid om wat terug te doen in de wedstrijd: 12-6. Esma Staal wist de verdediging te foppen met een schijnschot. De Zwitserse ploeg scoorde nog twee keer en bepaalde de ruststand op: 13-8.

In de tweede helft kwam Nederland ook goed uit de startblokken. Nederland scoorde drie keer op rij en vergrootte het gat naar 16-8. Er kwam plotseling zand in de aanvalsmachine van Oranje. De meiden konden niet profiteren van een tijdstraf aan Zwitserse kant en leden veel balverlies. Zwitserland pakte het initiatief over en prikte vier keer achter elkaar raak: 16-12.

De Oranjemeiden herpakte zich. Dankzij een knappe passeerbewegingen van Jessie van de Ruit en Lisa Vlug (2x) stelde Nederland orde op zaken: 19-12. Het verschil van zes goals bleef lange tijd staan. Tot de Zwitserse ploeg nog één keer aanzette en terugkwam tot 22-18.

Keepster Sam de Borst zorgde er met een mooie redding en een gestopte penalty voor dat het verschil niet kleiner werd. De klok tikte af in Nederlands voordeel. Lisa Vlug knalde de bal nog een keer in de kruising. Vlak voor tijd scoorde Zwitserland nog een goal voor de statistieken: 23-19.