Vacature: Medewerker Arbitrage (M/V) 0,8 – 1,0 fte

Vacature: Medewerker Arbitrage (M/V) 0,8 – 1,0 fte

Het Nederlands Handbal Verbond bestaat uit circa 390 verenigingen en heeft ruim 50.000 leden. Het bondsbureau is gevestigd in Oosterbeek (Gld) en bestaat uit een team van circa 30 medewerkers, 2-4 stagiaires en vele vrijwilligers, die zich allemaal inzetten om op een efficiënte en daadkrachtige wijze de handbalverenigingen te faciliteren om nog beter, sterker en groter te worden.

Ben jij een enthousiaste liefhebber van de (handbal)sport? Ben je initiatiefrijk, leergierig, en een kei in plannen en organiseren? Zoek je een leuke baan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het team competitie zoeken wij een medewerker arbitrage met relevante kennis en ervaring.

Medewerker Arbitrage (M/V) 0,8 – 1,0 fte


De functie:
De medewerker arbitrage is verantwoordelijk voor de planning en wijzigingen van de arbitrage (scheidsrechters, scheidsrechtercoaches en rapporteurs). Verder draagt de medewerker arbitrage zorg voor een juiste afhandeling van alle administratieve processen op het gebied scheidsrechters. Hij/zij coördineert de beleidsvoorbereidende en -uitvoerende werkzaamheden met als doel de ontwikkeling van het scheidsrechters beleid binnen het NHV te bevorderen. Hij/zij adviseert verenigingen over organisatorische, strategische en beleidsmatige vraagstukken op het gebied scheidsrechters. Hij/zij geeft als verbindende schakel tussen de werkorganisatie en de vrijwilligersorganisatie sturing aan de Regiocontactpersonen en werkt nauw samen met de werkgroep scheidsrechters. 

Verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor de aanwijzing van scheidsrechters en rapporteurs in de diverse competities.
 • Opstellen van scheidsrechter beleidsplannen, o.a. samen met de coördinatoren competitie en opleidingen
 • Bewaking van de levering van scheidsrechters door de verenigingen en voert vastgestelde maatregelen uit ter handhaving.
 • Zorgdragen voor de registratie en codering (competentieniveau) van de beschikbare scheidsrechters in het leden- en competitiesysteem.
 • Voorbereiden van het planningsproces door informatie te geven aan officials, de gegevens te controleren en administratief te verwerken.
 • Aanpassen van alle, tijdens de competitie voorkomende, mutaties en onregelmatigheden.
 • Algemene administratieve werkzaamheden teneinde de betrokken werkgroepen van de juiste informatie te voorzien.
 • Werkt nauw samen met de scheidsrechters werkgroepen.

Wij vragen:

 • MBO+ werk- en denkniveau.
 • Kennis van en/of ervaring met handbal en arbitrage.
 • Kennis van en ervaring met planning en administratieve processen.
 • Kennis van en ervaring met geautomatiseerde systemen.
 • Beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden.
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en de omgang met vrijwilligers en commissies/werkgroepen.
 • Een flexibele werkinstelling.

Verder beschik je over de volgende competenties:

 • Plannen en organiseren (Bèta-type)
 • Klantgericht/omgevingsgericht handelen
 • Resultaten realiseren
 • Persoonlijk optreden

Overige informatie
De medewerker arbitrage legt verantwoording af aan de Coördinator Nationale Competitie en werkt nauw samen met de competitie medewerkers en de relevante werkgroepen. Hij/zij moet zelfstandig kunnen werken en zich prettig voelen in een relatief kleine maar zeer dynamische werkomgeving. Van de medewerker arbitrage wordt verwacht in het weekend bereikbaar te zijn. Gedurende het seizoen loopt de werkdruk sterk uiteen.

Wij bieden:
– Een uitdagende functie in de (handbal)sport
– Een dienstverband voor 1 jaar met optie voor verlenging
– Salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO sport 

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je een sollicitatiebrief en CV vóór 31 juli 2019 sturen naar directie@handbal.nl. De sollicitatiegesprekken worden gehouden in de augustus 2019.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten-Jan de Koning, Coördinator Nationale Competitie, telefoonnummer: 06-30174926

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.