Dames U17 winnen zilveren medaille op het EYOF

Dames U17 winnen zilveren medaille op het EYOF

De Dames U17 hebben een zilveren medaille gewonnen op het European Youth Olympic Festival. Na een goede eerste helft met een 12-9 voorsprong, bleek Frankrijk in het tweede bedrijf te sterk. Het Franse team trok de overwinning met 21-23 over de streep. De ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs heeft een paar dagen rust om zich volgende week alweer op te maken voor het EK in Slovenië, dat gespeeld wordt van 31 juli t/m 12 augustus.

Frankrijk schoot aan het begin van de wedstrijd uit de startblokken en pakte een 0-3 voorsprong. Met een mooi afstandsschot zette Esma Staal Nederland op het scorebord. Niet veel later schoot Romé Steverink raak vanaf de hoek. Frankrijk bracht de stand op 2-4.

Een sterke Nederlandse fase brak aan. Kim Molenaar passeerde haar tegenstandster alsof ze er niet stond, verzilverde twee penalty’s en schoot raak van afstand. Esma Staal liet ook zien over een verwoestend afstandsschot te beschikken. Zo bogen de Oranjemeiden de achterstand om in een 7-4 voorsprong.

De wedstrijd ging daarna gelijk op. Jette van Ingen gooide de bal snoeihard in de kruising, Romé Steverink liep een razendsnelle break-out, Esma Staal glipte langs de verdediging en benutte een zevenmeter worp, Kim Molenaar benutte ook een penalty. Tegenover alle Nederlandse goals wist Frankrijk ook het net te vinden en daardoor werd de ruststand bepaald op: 12-9.

De Franse ploeg kwam erg sterk uit de kleedkamer. Ze scoorde vijf keer op rij en pakte het initiatief over in de wedstrijd: 12-14. Oranje herpakte zich en kwam dankzij twee goals van Kim Molenaar op gelijke hoogte. Nederland leed een aantal keer onnodig balverlies en Frankrijk strafte dat af in de break-out. Met nog tien minuten te spelen sloeg Frankrijk een gat van vier goals: 16-20.

De Oranjemeiden knokten voor wat ze waard waren en vochten zich, dankzij mooie goals van Rianne van Rijnsoever, terug tot 19-21. Het bleek helaas niet genoeg te zijn. Frankrijk trok de overwinning over de streep en won uiteindelijk met 21-23.

Selectie Dames U17:
Sam de Borst, Otto Work Force/VOC
Malene Froeling, Boer’n Trots Kaas / D.S.V.D.
Senna van Galen, Gemini (Z)
Jette van Ingen, HV Quintus
Pam Korsten, Bevo HC
Lynn Kuipers, Boer’n Trots Kaas / D.S.V.D
Britt Maarschalkerweerd, Otto Work Force/VOC
Kim Molenaar, Z.A.P.
Rianne van Rijnsoever, Boer’n Trots Kaas / D.S.V.D.
Jessie van de Ruit, Otto Work Force/VOC
Esma Staal, JuRo Unirek / V.Z.V.
Romé Steverink, PCA/Kwiek
Astrid Uitslag, PCA/Kwiek
Lisa Vlug, JuRo Unirek / V.Z.V.
Pipy Wolfs, Boer’n Trots Kaas / D.S.V.D.

Begeleiding:
Ricardo Clarijs, Bondscoach
Rachel de Haze, Assistent Bondscoach
Linda Coppens, Fysiotherapeut
Carla van Dijk, Teammanager