Dames U17 verliezen van Montenegro in de tussenronde

Dames U17 verliezen van Montenegro in de tussenronde

Het is de Dames U17 niet gelukt om de strijd aan te gaan voor plek negen en daarmee kans te maken op het laatste WK-ticket. In de tussenronde werd met 24-22 verloren van Montenegro. Vrijdag speelt de jeugdploeg voor plaats 13 t/m 16.

Nederland begon niet scherp aan de wedstrijd. In no-time stond de ploeg met 5-1 achter. Jessie van der Ruit zorgde er met een mooie passeerbeweging voor dat Nederland in het spoor bleef bij een stand van 7-3. Verdedigend stond Nederland niet verkeerd en keepster Senna van Galen had een aantal mooie reddingen in huis.

Aanvallend liep het alleen niet bij Oranje. Er werd balverlies geleden en kansen werden gemist. Het lukte Nederland maar negen keer om te scoren in de eerste helft. Dankzij mooie schoten van afstand van Lynn Kuipers, Britt van Maarschalkerweerd, Jessie van der Ruit en Esma Staal. Montenegro kon meer poten breken en schoot de bal dertien keer tegen de touwen voor rust.

De tweede helft begon met een veelbelovend schot van Jette van Ingen. Toch lukte het Nederland niet om het verschil kleiner te laten worden dan drie goals. Montenegro bleef het initiatief in de wedstrijd houden, maar stuitte wel een aantal keer op keepster Senna van Galen. Met nog tien minuten te spelen kwam Nederland op 20-17 door mooie acties van Jessie van der Ruit en Lynn Kuipers.

Montenegro scoorde twee keer op rij en zo had Nederland de opdracht om vijf doelpunten te maken om op gelijke hoogte te komen. De ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs kwam in de buurt door met nog drie minuten te spelen te tekenen voor 23-21. Esma Staal verzilverde een penalty. Een gelijkspel of overwinning zat er geen moment in, want Montenegro bleef het net vinden. De eindstand werd bepaald op 24-22.

Nederland gaat spelen voor plek 13 t/m 16 en vervolgt het toernooi op vrijdag.