SuperCup gewonnen door VOC

SuperCup gewonnen door VOC

De handbalsters van OTTO Work Force/VOC hebben met de SuperCup de eerste prijs van het nog prille handbalseizoen gewonnen. Door een 26-20 overwinning op HV Quintus mocht de ploeg van Ricardo Clarijs voor het eerst sinds 2016 de beker omhoog houden.

In The Dome in Houten mochten VOC en Quintus het tegen elkaar opnemen dankzij hun goede prestaties afgelopen seizoen. VOC kroonde zich tot landskampioen door Quintus in twee play-off wedstrijden te verslaan: 23-20 en 22-27. De ploeg uit Kwintsheul wist de NHV-beker in de wacht te slepen door in de Bekerfinale af te rekenen met Cabooter Group/HandbaL Venlo (27-24).

VOC begon de wedstrijd goed en pakte al snel een 3-0 voorsprong. Door goed teamspel wist Quintus terug te komen en gingen de teams rusten met een stand van 16-14 in het voordeel van VOC. Na rust bouwde VOC de voorsprong verder uit en trok de wedstrijd naar zich toe. Dit resulteerde in een 26-20 overwinning.