Nederland en Duitsland stellen zich kandidaat voor het WK 2025

Nederland en Duitsland stellen zich kandidaat voor het WK 2025

De Nederlandse en Duitse Handbalbonden gaan zich kandidaat stellen voor de organisatie van het Wereldkampioenschap Dameshandbal in 2025. Dat hebben de beide besturen van de bonden besloten. In februari 2020 wordt de toekenning bekendgemaakt door de toewijzingscommissie van de Internationale Handbal Federatie (IHF).

Duitsland was in 2017 voor het laatst gastheer van het WK Dameshandbal. 237.263 bezoekers vonden hun weg naar de Arena’s in Leipzig, Oldenburg, Trier, Bietigheim-Bissingen, Magdenburg, en Hamburg. Daarvoor was Duitsland gastheer in 1997 en 1965. Nederland was eerder gastheer van het toernooi in 1971 en 1986.

 “We zijn ervan overtuigd dat een WK in onze landen een fantastische kans voor de internationale handbalfamilie kan zijn” verklaren de beide voorzitters Andreas Michelmann (DHB) en Tjark de Lange (NHV).

“Handbal staat in Nederland volop in de belangstelling. Onze nationale selecties dames, heren én jeugd behalen aansprekende internationale successen en de deelname, van vooral jonge handballers, aan de breedtesport groeit. De organisatie van het wereldkampioenschap in Nederland past in onze strategie om handbal voor een breed publiek te etaleren”, zegt Tjark de Lange, voorzitter van het NHV.

“De motivatie om samen met Nederland het Wereldkampioenschap te organiseren is onderdeel van een strategisch meerjarenplan. Dergelijke grote evenementen geven ons de mogelijkheid om handbal verder in onze samenleving te vestigen,” zegt Mark Schober, CEO van de Duitse Handbalbond.