Peter Portengen aangesteld als bondscoach Dames Beach

Peter Portengen aangesteld als bondscoach Dames Beach

Peter Portengen is aangesteld als bondscoach van het Dames Beach Handballteam. Per direct gaat Portengen aan de slag met de talentvolle ploeg. Portengen neemt het bondscoachschap over van Ronald Thijsen, die wel betrokken blijft bij de nationale damesselecties.

In juli 2019 werd door het team een bronzen medaille gewonnen op het Europees Kampioenschap in Polen. Dit was de eerste medaille in de geschiedenis voor het Nederlandse Beach Handball. Mede door deze prestatie staat de ploeg in 2020 op het WK in Italië.

Technisch manager Beach Handball Ton van Linder is blij met de aanstelling: “We hebben heel goede Beach Handball coaches op het gebied van strategie en tactiek, maar op de beslissende momenten missen we een coach die individuele spelers op mentaal vlak een extra zetje kan geven. Peter kan het extra stapje van brons naar goud maken samen met onze Beachdeskundigen.”

Peter Portengen was eerder assistent bondscoach bij de Oranjedames en gaat voor het eerst aan de slag in deze tak van sport. “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en zie dat Beach Handball steeds meer in opkomst is en dat veel topspelers zaalhandbal combineren met Beach Handball”, vertelt Portengen enthousiast.