Uitnodiging kennismaking OldStars walking handball HV Jupiter ‘76

Uitnodiging kennismaking OldStars walking handball HV Jupiter ‘76

Met deze brief nodigen wij je graag uit voor de kennismakingstraining van OldStars walking handball, georganiseerd door Sport Fryslan, Handbalvereniging Jupiter ’76 en het Nationaal Ouderenfonds. Deze activiteit vindt plaats op Donderdagavond 31 oktober bij Sportcomplex de Trije in Franeker. OldStars walking handball is één van de spelvormen van OldStars Sport. Waar OldStars walking football al jaren een groot succes is, streven we ernaar om de nieuwe aangepaste spelvorm walking handball ook een bekend begrip te maken.

OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, maar er wordt wel gespeeld met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk minstens net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Hiermee is het Nationaal Ouderenfonds landelijk kartrekker van de spelvorm.

Programma
Tijdstip                                   Onderdeel

19:00 uur                      Inloop met koffie/thee
19:15 uur                      Aanvang kennismaking en introductie OldStars walking handball
19:25 uur                      Omkleden
19:30 uur                      Start training
20:30 uur                      Einde training en evaluatie

Locatie                         Sportcomplex de Trije, Jan Rodenhuisplein 3 8801 ET Franeker
Kosten                         Er zijn geen kosten verbonden aan deelname

De activiteit is specifiek gericht op de doelgroep 55+ en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de vereniging welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Het is een laagdrempelige beweegvorm, waarbij iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen.  Na afloop is er een gezellige ‘derde helft’, uiteraard onder het genot van een kopje koffie/thee.

Aanmelden en contactinformatie
Graag horen we of je net zo enthousiast bent als wij en wilt meedoen of komt kijken. Je kan je opgeven via Afke Guertin: technischezakenjupiter76@hotmail.nl. Voor meer informatie kan je ook telefonisch contact zoeken met Lammert Harkema (Beweegteam Waadhoeke) via 0613169152.

Met vriendelijke groet, namens de organisatie,

Afke Guertin                 HV Jupiter ‘76
Lammert Harkema         Beweegteam Waadhoeke