Nederland verliest tweede wedstrijd Main Round op WK

De Oranjedames zijn er ook in de tweede wedstrijd van de Main Round niet in geslaagd om te winnen. Ditmaal is het Denemarken dat wint van de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade. De ploeg is wel geplaatst voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) doordat Japan al is uitgeschakeld. Het OKT wordt in maart 2020 gespeeld.

De eerste goal van de wedstrijd wordt gemaakt door Kathrine Heindahl. Na ruim vier minuten is het Estavana Polman die het eerste doelpunt voor Nederland maakt. Via Merel Freriks, opnieuw Estavana Polman en Debbie Bont blijven de Oranjedames in het spoor van Denemarken: 4-4. Na tien minuten krijgt Danick Snelder voor de tweede keer deze wedstrijd twee minuten tijdstraf.

In het tweede deel van de eerste helft is het Denemarken dat uitloopt. De kansen worden afgerond en Nederland begint slordig te worden in de aanval: 10-5. Via Angela Malestein (2x) en Danick Snelder weet Oranje tot twee doelpunten terug te komen: 11-9. De laatste vijf minuten weet Denemarken nog drie keer te scoren. De ploegen gaan rusten met een 14-9 stand in het voordeel van de Deense dames.

Nederland komt goed uit de kleedkamers. Er wordt meteen drie keer gescoord door Danick Snelder (2x) en Laura van der Heijden. Vervolgens worden de Oranjedames slordiger in de aanval en de afronding is niet naar wens. Anne Mette Hansen is met haar afstandsschot een plaag voor de Nederlandse dekking. Na vijftien minuten spelen kijkt Nederland nog steeds tegen een achterstand aan: 20-15.

Via Angela Malestein (2x), Lois Abbingh (2x), Danick Snelder en Larissa Nusser komen de Oranjedames terug tot 21-20. De Deense vrouwen laten niet over zich heen lopen en weten toch weer het gat te vergroten: 25-22.De aanvallen van Nederland missen scherpte in de afronding en de Deense keepster Sandra Toft keept een uitstekende wedstrijd. Het lukt Nederland niet meer om terug te komen en Denemarken wint met 27-24.

De Oranjedames hebben plaatsing voor de halve finales niet meer in eigen hand. Wanneer Noorwegen vandaag wint van Zuid-Korea. Moet Nederland woensdag om 07:00 uur ook winnen van Zuid-Korea. Noorwegen en Duitsland nemen het woensdag om 12:30 uur tegen elkaar op. Wanneer Nederland wint van Zuid-Korea is het geplaatst als Noorwegen en Duitsland niet gelijkspelen.

Kumamoto, 9 december 2019:
Denemarken – Nederland 14-9 (27-24)

Denemarken: Sandra Toft, Althea Reinhardt, Laerke Nolsoe Pedersen (3), Sarah Iversen, Anne Mette Hansen (5), Kathrine Heindahl (1), Line Haugsted, Lotte Grigel (1). Stine Bodholt Nielsen, Kristina Jorgensen (1), Mia Re Bidstrup (3), Trine Ostergaard Jensen (4), Louise Burgaard (2), Stine Jorgensen (3), Mie Holjund (2), Freja Cohrt Kyndbol (2).

Nederland: Rinka Duijndam, Tess Wester, Jessy Kramer, Laura van der Heijden (2), Debbie Bont (1), Lois Abbingh (4), Larissa Nüsser (1), Danick Snelder (5), Bo van Wetering, Kelly Dulfer (1), Merel Freriks (1), Inger Smits, Martine Smeets, Angela Malestein (4), Dione Housheer, Estavana Polman (5).

Scheidsrechters: Ignacia Garcia / Andreu Marin (SPA)
Strafminuten:
12’ – 8’ (Iversen 2’, Hansen 2’, Heindahl 2’, Haugsted 2’, Bidstrup 2’, Hojlund 2’ – Snelder 4’, van der Heijden 2’, Abbingh 2’)