Oranjedames gekwalificeerd voor het OKT

Oranjedames gekwalificeerd voor het OKT

De Oranjedames hebben zich gekwalificeerd voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in maart 2020. Doordat thuisland Japan is uitgeschakeld op het WK, is er nog maar één niet-Europees land in de race om wereldkampioen te worden. Daardoor treden de onderstaande scenario’s in werking en is Nederland gekwalificeerd voor het OKT. 

Scenario 2: Als een Europees land het WK 2019 wint, worden 2 plaatsen voor het OKT verdeeld op basis van de resultaten van het EK 2018. Hierdoor zullen Rusland (2e op EK 2018) en Nederland (3e op EK 2018) zich kwalificeren voor het OKT. Dit scenario geldt ook indien Nederland buiten de top 7 eindigt op het WK.

Scenario 3: Als een Europees land 2e wordt op het WK 2019 en Australië behaalt niet minimaal een 12e plaats, zullen Rusland en Nederland zich kwalificeren voor het OKT. Nederland hoeft in dit scenario niet in de top 7 van het WK te eindigen.