Nederlands Herenteam verliest oefenwedstrijd nipt van Roemenië

Nederlands Herenteam verliest oefenwedstrijd nipt van Roemenië

In Boekarest is de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson de voorbereiding op het Europees Kampioenschap gestart. De eerste van een reeks oefenwedstrijden werd nipt verloren van Roemenië met 27-25. Morgen treedt het Nederlands Herenteam om 15:00 uur Nederlandse tijd aan tegen Algerije.

Nederland zocht de kleedkamer op met een kleine voorsprong (11-13) en wist in de tweede helft lange tijd aan de goede kant van de scoren te blijven. “Door een aantal fouten in de dekking hebben we in de slotfase het heft uit handen gegeven”, vertelt assistent coach Edwin Kippers. Toch kijkt de staf tevreden terug op de wedstrijd. “Los van het resultaat zijn we tevreden met hoe we gespeeld hebben. We hebben deze oefenwedstrijd gebruikt om een aantal zaken te proberen en dat is goed gelukt.”

Jonge spelers kregen de kans om zich te bewijzen en pakten deze kans met beide handen aan. Niels Versteijnen werd topscoorder met zeven goals. Zijn broer Arjan Versteijnen maakte zijn debuut onder de lat en wist één keer raak te gooien. Sander Visser deed ook een duit in het zakje met één treffer. De ploeg die actief is in Roemenië, is samengesteld zonder spelers uit de Bundesliga. In deze competitie worden het laatste weekend van december nog wedstrijden gespeeld.

Na het vierlandentoernooi meldt de Nederlandse formatie zich weer in het begin van het nieuwe jaar. Van 3 t/m 5 januari spelen ze de Yellow Cup in Zwitserland. Ze nemen het daar op tegen Tunesië (3 januari om 17:45 uur), Oekraïne (4 januari om 17:15 uur) en Zwitserland (5 januari om 16:00 uur). Daarna reist de ploeg door naar Noorwegen waar ze hun eerste EK uit de geschiedenis gaan spelen.

Wedstrijdschema Nederland EK:
9 januari 18:15 uur: Duitsland – Nederland
11 januari 16:00 uur: Letland – Nederland
13 januari 20:30 uur: Nederland – Spanje

Selectie:
Jasper Adams (1), Samir Benghanem (2), Mark van den Beucken, Robin Jansen, Evert Kooijman (3), Tim Remer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Jorn Smits (2), Kay Smits (3), Ivo Steins, Luc Steins (1), Rutger ten Velde (4), Arjan Versteijnen (1), Niels Versteijnen (7), Sander Visser (1)