Richardsson maakt definitieve EK-selectie bekend

Richardsson maakt definitieve EK-selectie bekend

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft de definitieve selectie van 16 spelers bekendgemaakt voor het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk, dat plaatsvindt van 9 t/m 26 januari. Evert Kooijman, Fabian van Olphen, Alec Smit en Rutger ten Velde zijn niet opgenomen in de EK-selectie.

“Voor dit viertal hebben verschillende redenen mij doen besluiten dat ze helaas geen deel uitmaken van de selectie. Het was een moeilijke beslissing. Fabian van Olphen is tijdens de trainingsstage geblesseerd geraakt aan zijn knie. Ons team is klaar om alles te geven en in staat om mooi handbal te laten zien op het Europees Kampioenschap. We kijken er naar uit”, vertelt bondscoach Richardsson.

De Oranjeheren reizen dinsdag af naar Noorwegen waar ze hun eerste EK uit de historie gaan spelen. Het EK wordt van 9 tot en met 26 januari voor de veertiende keer gehouden en zal voor de eerste maal worden georganiseerd door drie landen, Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. Met 24 deelnemende teams zal dit het grootste EK ooit zijn.

De speelsteden in Zweden zijn; Göteborg (voorronde), Malmö (voorronde en hoofdronde) en Stockholm (finaleweekend in Tele2 Arena met 35.000 toeschouwers), in Oostenrijk; Graz (voorronde) en Wenen (voorronde en hoofdronde) en Trondheim (twee voorrondegroepen) in Noorwegen. Alleen de nummers één en twee van elke poule gaan naar de hoofdronde.

Oranje is ingedeeld in poule C samen met Duitsland, Letland en Spanje. De poulewedstrijden worden gespeeld in Tronheim. Ze nemen het 9 januari in de eerste wedstrijd op tegen Duitsland. 11 januari staat de wedstrijd tegen Letland op het programma. Op 13 januari volgt de laatste poulewedstrijd tegen regerend Europees Kampioen Spanje. Alleen de nummers één en twee van elke poule gaan naar de hoofdronde.

Wedstrijdschema Nederland EK:
9 januari 18:15 uur: Duitsland – Nederland
11 januari 16:00 uur: Letland – Nederland
13 januari 20:30 uur: Nederland – Spanje

Selectie:

 1. Jasper Adams                         OCI/LIONS (NED)
 2. Dani Baijens                            TBV Lemgo (GER)
 3. Samir Benghanem                 Green Park/Aalsmeer (NED)
 4. Jeffrey Boomhouwer             Bergischer HC (GER)
 5. Gerrie Eijlers                           KRAS/Volendam (NED)
 6. Ephrahim Jerry                      Sporting NELO (BEL)
 7. Toon Leenders                        HSG Nordhorn-Lingen (GER)
 8. Bart Ravensbergen                HSG Nordhorn-Lingen (GER)
 9. Tim Remer                              JD-Techniek/Hurry Up (NED)
 10. Bobby Schagen                      TBV Lemgo (GER)
 11. Robin Schoenaker                 Sporting NELO (BEL)
 12. Iso Sluijters                            Gornik Zabrze (POL)
 13. Kay Smits                                TTH Holstebro (DEN)
 14. Ivo Steins                                OCI/LIONS (NED)
 15. Luc Steins                               Fenix Toulouse (FRA)
 16. Niels Versteijnen                   SG Flensburg-Handewitt (GER)

Begeleiding:
Naam:                                    Functie:
Erlingur Richardsson         Bondscoach
Edwin Kippers                     Ass. Bondscoach
Robert Baardse                    Fysiotherapeut
Rian Dekker                         Fysiotherapeut
Erik Zwakman                     Teammanager
Monique Tijsterman           Head of Delegation