Estavana Polman Sportpersoonlijkheid van het jaar 2019

Estavana Polman Sportpersoonlijkheid van het jaar 2019

Estavana Polman is tijdens de 6e editie van het Sport & Media Nieuwjaarsdiner gekozen tot Sportpersoonlijkheid van het jaar 2019. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een sporter die zich zowel publiekelijk als in de media uitzonderlijk manifesteert. Eerder werden Max Verstappen (2015), Sven Kramer (2016), Annemiek van Vleuten (2017) en Robin van Persie (2018) gekozen tot Sportpersoonlijkheid van het jaar. 

Voor Estavana Polman was 2019 een topjaar. Zo werd zij met het Nederlands handbaldamesteam wereldkampioen in Japan en werd zij gekozen tot speelster van het toernooi. Tevens werd Polman gekozen in het All-Star team als beste middenopbouwster van het afgelopen wereldkampioenschap.