Droom jij van een plek op de HandbalAcademie?

Droom jij van een plek op de HandbalAcademie?

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) steekt veel tijd en energie in het reguleren van een goede nationale talentontwikkeling. Eindstation van deze nationale talentontwikkeling is de HandbalAcademie, met als doel het A-team te gaan bereiken.

Het NHV heeft in samenwerking met NOC*NSF in 2006 de HandbalAcademie voor dames, en na een periode in Limburg, nu ook sinds 2018 de HandbalAcademie voor heren op Papendal opgericht. Hier zijn we er in geslaagd een prachtig fulltime programma neer te zetten.

Het programma van de HandbalAcademie bestaat naast studie en gerichte ontwikkelworkshops,  qua omvang uit ongeveer 16 trainingsuren. Trainingsuren welke met name gericht zijn op het individueel beter maken van het talent. Werken aan 5 belangrijke pijlers, zijnde de technische, tactische, fysieke, mentale en sociale vaardigheden. Naast de baltrainingen is er ook ruim aandacht voor specifieke loop- en fysieke trainingen. Dit alles doen we met een uitgebreid team specialisten die interdisciplinair werken aan jouw ontwikkeling als topsporter en mens. Dit alles in afstemming met de clubs, waar je op vrijdagavond traint en in het weekend een wedstrijd speelt.

Denk jij de ambitie, kwaliteit en de motivatie te hebben om op de HandbalAcademie te komen? Vul dan nu voor 15 februari dit formulier in. Geef zo goed mogelijk in het formulier aan waarom jij denkt in aanmerking te komen voor een plek op de HandbalAcademie, vertel iets over je handbalachtergrond en je persoonlijke situatie.

Na het verstrijken van de aanmeldperiode hoor je of we je uitnodigen samen met je ouder(s)/verzorger(s) voor een informatieavond op 4 maart op Sportcentrum Papendal.

Let wel: Op dit moment weten we nog niet hoeveel open plaatsen we voor het volgende seizoen beschikbaar hebben, maar willen we wel super gemotiveerde talenten de kans geven zich te presenteren. Voor een toekomstige vrije plek hebben we dan potentiële kandidaten in beeld.