De Nederlandse sportboot ingeloot voor Canal Parade 2020

De Nederlandse sportboot ingeloot voor Canal Parade 2020

De Nederlandse sportboot is ingeloot om mee te doen met de Canal Parade 2020 op zaterdag 1 augustus in Amsterdam. Er zijn jaarlijks veel inschrijvingen om mee te varen, daarom is het extra mooi dat ook dit jaar de sport is vertegenwoordigd.

 “Als NHV staan wij open voor alle handballers, vinden wij het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt op onze handbalverenigingen,” zegt Sjors Röttger, algemeen directeur van het NHV. “Wij willen vanuit het NHV dit onderwerp bespreekbaar maken en bijdragen aan de acceptatie van de LHBTI community binnen onze sport.” Net als vorig jaar, wordt het NHV ook dit jaar weer vertegenwoordigd op de sportboot.

“Sporten doen we samen” is een ijzersterk statement en de Canal Parade is een prima podium om dat statement kenbaar te maken en te laten weten dat iedereen welkom is in de sport.

Verbinding
Sport betekent plezier voor iedereen. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen en bovenal zichzelf kan zijn. Naast bijvoorbeeld etnische achtergrond mag ook seksuele voorkeur of oriëntatie niets uitmaken bij de deelname aan sport. Verschillende sportbonden constateren dat dit helaas nog niet altijd en overal vanzelfsprekend is. Ook en soms juist in de sport niet. ‘Ik ben blij met dit gezamenlijke initiatief,’ zegt NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg. Zo kunnen we aan Nederland laten zien dat we samen werken aan de acceptatie van LHBTI in de sport. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen en bovenal, zichzelf kan zijn in de sport. Sport is plezier voor iedereen!