BENE-League Final4 afgelast wegens coronavirus

BENE-League Final4 afgelast wegens coronavirus

Finaleweekend 14 en 15 maart 2020 in Maaspoort (Den Bosch) afgelast.

De Nederlandse en Belgische handbalfederaties hebben in overleg besloten de BENE-League Final4 dit weekend niet door te laten gaan. In overleg met de 4 finalisten wordt bekeken of er op een later moment alsnog invulling aan de BENE-League Final4 wordt gegeven.

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Gistermiddag zijn in Noord-Brabant nieuwe maatregelen voor evenementen afgekondigd. Door de burgemeesters van de veiligheidsregio’s zijn in Noord-Brabant evenementen met meer dan 1.000 mensen verboden. Bovendien is de organisatoren van samenkomsten met minder dan 1.000 mensen gevraagd ook te overwegen deze af te gelasten.

De verwachte bezoekersaantallen van de BENE-League Final4 zitten boven de 1.000 bezoekers. Het inperken van het aantal bezoekers om onder de 1.000 bezoekers te blijven vinden wij niet stroken met huidige gezondheidsbeleid. Daarom is besloten het evenement niet plaats te laten vinden.