Nederlands Handbal Verbond steunt Utrechts initiatief sporttassen

Nederlands Handbal Verbond steunt Utrechts initiatief sporttassen

De Utrechtse organisaties ZIMIHC en SportUtrecht hebben een tas ontwikkeld met sportieve en culturele activiteiten voor kinderen. Het gaat vooral om kinderen voor wie genoeg laptops en gemakkelijk thuisonderwijs niet vanzelfsprekend is. Het NHV vindt dit een fantastisch initiatief en heeft voor alle tassen Goalcha ballen en leskaarten gedoneerd.

Naast het doneren van ballen en leskaarten gaan het NHV en SportUtrecht samen kijken naar een vervolg. De wens is om in de toekomst fysieke handbalactiviteiten aan te bieden aan kinderen in Utrecht.

Amateurkunstorganisatie ZIMIHC en sportorganisatie SportUtrecht hebben samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht de Sport & Cultuur Tas voor Thuis ontwikkeld. De eerste versie van de tas is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en zit vol met sportieve en culturele activiteiten.

De tas is geheel gratis en bedoeld voor gezinnen met minder mogelijkheden om de huidige situatie te ontvluchten. De tas zit vol materialen met ‘analoog’ aanbod wat zonder wifi en laptop uit te voeren is en draagt bij aan de creatieve en sportieve ontwikkeling van de kinderen.

Er zijn al 200 tassen weggegeven, maar om meer kinderen een tas te kunnen bieden wordt gevraagd om donaties en organisaties die willen samenwerken. Kijk hier voor meer informatie om de tas te bestellen, te doneren of samen te werken met de organisatie.