Oranjedames zijn gekwalificeerd voor het EK 2020

Oranjedames zijn gekwalificeerd voor het EK 2020

De Europese Handball Federatie (EHF) heeft besloten dat er geen kwalificatiewedstrijden voor het EK 2020 (dames) en WK 2021 (heren) meer plaatsvinden. In eerste instantie stonden deze wedstrijden gepland in mei/juni. Deze wedstrijden kunnen niet gespeeld worden vanwege de wereldwijde uitbraak van het Coronavirus. De plekken voor deze toernooien zijn toegekend op basis van eerder behaalde resultaten. Dit betekent voor de Oranjeteams dat de dames zich gekwalificeerd hebben voor het EK 2020 dat wordt gespeeld in december van dit jaar. De Oranjeheren hebben zich niet gekwalificeerd voor het WK in januari 2021.

De kwalificaties voor het EK 2020 zijn toegekend aan de hand van de resultaten op het EK 2018. Op dit EK zijn de Oranjedames geëindigd op de derde plaats. Dit betekent dat de dames actief zijn op het EK dat gehouden wordt van 3 tot en met 20 december 2020 in Denemarken en Noorwegen. Op 18 juni is de loting voor de EK poules.

De Oranjeheren zijn niet gekwalificeerd voor het WK 2021 dat in Egypte gehouden wordt. Dit is besloten aan de hand van de ranking van het EK 2020. Op het eerste EK voor de Oranjeheren, eindigde het team op de 17e plaats.

Ook voor de jeugdteams zijn er toernooien afgelast. Het WK voor dames U19 wordt verplaatst. Er wordt nog bekendgemaakt wanneer het toernooi wel plaatsvindt.

Voor de heren U18 en U20 zijn de Championships uitgesteld. Wanneer deze worden ingehaald, wordt op een later moment beslist.

Alle internationale Beach Handball toernooien zijn afgelast. Het EK U16 is voorlopig verplaatst naar eind september. In juni wordt er beslist of het toernooi door kan gaan. Het WK dames in Italië wordt ook verplaatst. De nieuwe datum is nog niet bekend, de IHF moet hier nog een beslissing over nemen.