Oranjeheren niet naar WK 2021

Oranjeheren niet naar WK 2021

De Oranjeheren zijn niet gekwalificeerd voor het WK 2021 dat in januari in Egypte wordt gehouden. Eind april werd al bekendgemaakt dat de play-off wedstrijden tegen Oostenrijk werden afgelast wegens het Coronavirus. Op dat moment werden de tickets voor het toernooi in Egypte verdeeld op basis van de eindranking van het EK 2020. Het team eindigde op de 17e plaats tijdens het afgelopen EK, dat bleek niet genoeg voor een ticket.

Er werden door de IHF nog twee wildcards beschikbaar gesteld, waar ook de Oranjeheren en het NHV een verzoek voor hadden ingediend. Op 9 juli maakte de IHF bekend dat de wildcards naar Rusland en Polen gaan.

De eerstvolgende wedstrijden die gepland staan voor de Oranjeheren zijn de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2022. Op 4 november is Turkije in Nederland de tegenstander. 7 november staat de uitwedstrijd tegen Polen op het programma.