Beach Handball teams U16 niet naar EK

Beach Handball teams U16 niet naar EK

Het NHV heeft besloten de U16 Beach Handball teams niet te laten deelnemen aan het Europees Kampioenschap. Zowel de heren als dames inschrijving wordt ingetrokken. Het EK voor teams onder de 16 wordt gehouden van 24 tot en met 27 september in het Italiaanse Silva Marina. De EHF heeft naar de deelnemende bonden extra regels omtrent de deelname gecommuniceerd, in verband met het Coronavirus. Het NHV ziet geen mogelijkheid om aan deze regels te voldoen. De bond moet garanderen dat iedereen die afreist naar het EK de afgelopen 20 dagen niet in contact is geweest met iemand die corona heeft. Er is geen zicht op wat spelers en staf thuis doen en het is niet haalbaar om drie weken intern te gaan met de teams. Daardoor kan er niet met zekerheid aan deze regel voldaan worden. Hierop is besloten de teams terug te trekken.

Het NHV betreurt het besluit maar ziet zich genoodzaakt dit te doen, voor de veiligheid van alle betrokkenen. 

 

Foto: EHF Beach Handball