SV Vriendschap start met OldStars walking handball

SV Vriendschap start met OldStars walking handball

Op zaterdag 15 augustus organiseert SV Vriendschap samen met het Nationaal Ouderenfonds, Team Sportservice en het NHV de officiële kick-off van OldStars walking handball. De kick-off staat onder leiding van Leon van Schie, oud-handbalinternational van het Nederlands team. OldStars walking handball is één van de spelvormen van het programma OldStars Sport. Waar OldStars walking football de afgelopen jaren zijn intrede heeft gedaan in Amsterdam en omgeving streven de landelijke kartrekker Nationaal Ouderenfonds, NHV, Team Sportservice en SV Vriendschap ernaar om de nieuwe aangepaste spelvorm OldStars walking handball ook een bekend begrip te maken in regio Amsterdam.  OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, maar er wordt wel gespeeld met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor 55+’ers die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

OldStars walking handball bij SV Vriendschap 
De clinic OldStars walking handball bij SV Vriendschap start 15 augustus  om 11.00 uur en het duurt tot 12.30 uur. Om 13:00 uur staat er een OldStars walking handball toernooi op de planning. Hierin spelen verschillende teams uit het land wedstrijden tegen een team van SV Vriendschap en tegen elkaar. Het adres is: Meteorenweg 278, 1035 RN Amsterdam. Wil jij meedoen? Je kan je aanmelden door te mailen naar handbal@svvriendschap.nl

OldStars stimuleert de ouderenvriendelijke sportomgeving
Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en  OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doe je samen!