Communicatie op topniveau

Communicatie op topniveau

AXIWI HELPT SCHEIDSRECHTERS BIJ BELANGRIJKE BESLSSINGEN

Niets is zo belangrijk voor handbalscheidsrechters op het hoogste niveau om op het goede moment de juiste beslissingen te nemen.

De arbiters fluiten hun wedstrijden als koppel en moeten tijdens vaak hectische duels direct een spelsituatie inschatten. Onderlinge communicatie is daarbij van groot belang, omdat het de scheidsrechters in staat stelt snel correcte beslissingen te nemen.

Een draadloos communicatiesysteem is daarbij een eerste vereiste. AXIWI is hét uitgelezen systeem om de scheidsrechters te ondersteunen. Het heeft zichtbaar een toegevoegde waarde voor een snelle en dynamische sport als handbal.

Voor Axitour Communication Solutions was handbal de eerste sport waar, op uitgebreide schaal, het systeem op verschillende niveaus werd toegepast. Op die manier is er een goede relatie opgebouwd tussen het bedrijf, het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en de betrokken scheidsrechters.

ONSCHATBARE WAARDE
De populariteit van de handbalsport nam de laatste jaren sterk toe. De wereldtitel van de nationale damesploeg droeg daar in belangrijke mate aan bij. Ook voor de sponsor is dat van onschatbare waarde.

Het NHV nodigde de leverancier van deze waardevolle apparatuur regelmatig uit bij belangrijke wedstrijden. Op die manier ontstond er een intensief contact én werd de sport steeds begrijpelijker voor de betreffende sponsorvertegenwoordigers.

‘Een snelle en leuke sport om naar te kijken’, was het vaak gehoorde compliment. ‘Handbal zou  volgens ons nog meer aandacht in de media mogen krijgen.’

Ook de scheidsrechters die met het systeem werken en de naam op het shirt dragen, zijn enthousiast. Door het partnership met het NHV wordt het communicatiesysteem steeds breder bekend. Vooral als de elitescheidsrechters in beeld zijn bij topduels op de televisie.

Het contact dat medio 2015 ontstond via Ferry van de Beek, één van de arbiters uit het hoogste echelon, heeft inmiddels geleid tot een succesvolle samenwerking tussen sponsor en handbalbond. Van de Beek’s zoektocht naar een effectief en betaalbaar communicatiesysteem levert uiteindelijk voor alle partijen het gewenste rendement op.

 

Foto: Foto Reza