NHV kijkt uit naar herstart handbalcompetities begin januari

NHV kijkt uit naar herstart handbalcompetities begin januari

Beste handbalvrienden,

Op dinsdagavond 3 november om 19:00 uur heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De nieuwe maatregelen zullen in ieder geval de komende twee weken van kracht zijn en gelden sinds woensdag 4 november om 22:00 uur. De al eerder opgelegde maatregelen zijn in ieder geval tot medio december verlengd.

Deze maatregelen hebben, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen weken, veel impact op het verdere verloop van de competities. Alle handbalcompetities van het NHV liggen stil tot eind december. Dit geldt op alle niveaus voor zowel de senioren als jeugd. Gelukkig blijven de regels voor de jeugd ongewijzigd; zij kunnen blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Hieraan wordt door veel van onze verenigingen een geweldige invulling gegeven, waarbij ook niet-handballende kinderen kennis maken met onze mooie sport.

We hebben diverse scenario’s ontwikkeld, maar we gaan nu uit van een herstart van de competities in januari 2021. Mochten, op basis van overheidsregels, de competities toch nog niet kunnen starten in januari, dan schuift de hervatting van de competities op. Ook hiervoor zijn de scenario’s al uitgewerkt. De uitganspunten blijven dat er gehandbald wordt zodra het weer mag en er zoveel mogelijk wedstrijden georganiseerd worden.

Wanneer we samen nog langer moeten wachten en daardoor bijvoorbeeld ook een halve competitie geen optie meer is, zal het NHV alternatieve vormen presenteren waardoor er toch een mooie competitiestrijd kan gaan plaatsvinden. Langer handballen zullen we allemaal willen, want na dat gemis wil iedereen ons prachtige spel weer spelen.

Vanuit het NHV gaan we jullie als vereniging en jullie leden een aanbod doen voor het spelen van extra competitievormen (zaal, veld en/of beach). Hier kan naar keuze aan worden deelgenomen.  Dit biedt verenigingen de gelegenheid om haar leden tot eind juni en mogelijk zelfs tot eind juli in wedstrijdvorm te laten handballen. Zo worden verenigingen in staat gesteld hun leden zo lang mogelijk met elkaar te verbinden. Over dit extra aanbod informeren wij jullie in de komende weken.

Voor de topcompetities Eredivisie, 1e divisie en A-jeugddivisies zullen we zorgen voor competities op maat. De verenigingen die uitkomen in deze competities hebben hierover reeds een eerste bericht ontvangen.

Afsluitend, ik heb grote waardering voor onze verenigingen en alle vrijwilligers die ondanks de tegenslagen hun schouders eronder blijven zetten. We blijven elkaar helpen en steunen. Want handballers staan altijd weer op. Het opvolgen van de maatregelen staat nu voorop. Gelukkig kan onze handbaljeugd blijven trainen en spelen.  Onze volwassenen gaan zo snel als mogelijk volgen. Met onze blik op de toekomst gericht gaan wij de uitdagingen aan en zorgen we ervoor dat onze handbalsport zichtbaar blijft.

Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Met vriendelijke groet,

Sjors Röttger
Directeur Nederlands Handbal Verbond