Oranjeheren derde reserve voor WK Egypte

Oranjeheren derde reserve voor WK Egypte

De Oranjeheren zijn aangewezen als derde reserve voor het wereldkampioenschap 2021. Gezien de huidige situatie omtrent het Coronavirus heeft de International Handball Federation (IHF) zes landen als reserve aangemerkt. De vervangende landen komen uit het continent van de huidige wereldkampioen Denemarken, Europa.

Deze landen zijn aangewezen op basis van de eindstand van het EK 2020. Het Nederlands Heren Handbalteam eindigde op dit EK als 17e. Het wereldkampioenschap in Egypte wordt gehouden van 15 tot en met 31 januari 2021.

De Oranjeheren zijn niet gekwalificeerd voor het WK doordat de uitbraak van het Coronavirus eerder dit jaar de doorgang van de play-offs tegen Oostenrijk belemmerde. Wanneer er drie landen afhaken voor het WK zal Nederland alsnog afreizen naar Egypte.

Lijst reservelanden WK 2021
Macedonië             (1e reserve genomineerd door EHF / 15e op EK 2020)
Zwitserland           (2e reserve genomineerd door EHF / 16e op EK 2020)
Nederland             (3e reserve genomineerd door EHF / 17e op EK 2020)
Montenegro          (4e reserve genomineerd door EHF / 18e op EK 2020)
Oekraïne                (5e reserve genomineerd door EHF / 19e op EK 2020)
Servië                     (6e reserve genomineerd door EHF / 20e op EK 2020)