Richardsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatieduel bekend

Richardsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatieduel bekend

Na het knappe gelijkspel tegen Slovenië begin januari komt het Nederlands Herenteam op maandag 8 maart weer bij elkaar. Ze hopen het goede resultaat een vervolg te geven in het kwalificatietraject voor het EK 2022. De ploeg bereidt zich op Papendal voor op de uitwedstrijd tegen Polen. Bondscoach Erlingur Richardsson heeft 24 spelers opgenomen in de definitieve selectie. In de interlandweek wordt de wedstrijdselectie die naar Polen afreist teruggebracht naar 16 spelers.

Op zondag 14 maart spelen de Oranjeheren de uitwedstrijd tegen Polen. Het beginsignaal klinkt om 18:15 uur in Wroclaw. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport kanaal 13. Oorspronkelijk stond het duel gepland op 8 november, maar werd toen vanwege het coronavirus uitgesteld. Het slot van de kwalificatiereeks wordt gespeeld op donderdag 29 april met de uitwedstrijd tegen Turkije en de thuiswedstrijd op zondag 2 mei opnieuw tegen Polen.

Het Nederlands Herenteam is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Hongarije en Slowakije ingedeeld in poule 5 bij Slovenië, Polen en Turkije. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. Aan het einde van de kwalificatie plaatsen de nummers één en twee en de vier beste nummers drie uit alle acht poules zich voor het EK 2022.

Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. De speelsteden zijn Bratislava (poulefase en Main Round), Kosice (poulefase) in Slowakije; Debrecen (poulefase), Szeged (poulefase) en Boedapest (poulefase, Main Round en finale weekend) in Hongarije.

Selectie:

Naam: Club:
1. Dani Baijens TBV Lemgo (GER)
2. Jordy Baijens KRAS/Volendam (NED)
3. Samir Benghanem Green Park/Aalsmeer (NED)
4. Mark van den Beucken  TBV Lemgo (GER)
5. Niko Blaauw TBV Lemgo (GER)
6. Jeffrey Boomhouwer Bergischer HC (GER)
7. Ephrahim Jerry Sporting Pelt (BEL)
8. Lars Kooij TM Tønder Håndbold A / S (DEN)
9. Evert Kooijman Achilles Bocholt (BEL)
10. Patrick Miedema HSG Nordhorn-Lingen (GER)
11. Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
12. Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
13. Robin Schoenaker HSG Krefeld (GER)
14. Iso Sluijters Gornik Zabrze (POL)
15. Alec Smit  SønderjyskE Håndbold (DEN)
16. Jorn Smits TTH Holstebro (DEN)
17. Kay Smits TTH Holstebro (DEN)
18. Ivar Stavast HC Elbflorenz Dresden (GER)
19. Ivo Steins Kembit/LIONS (NED)
20. Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
21. Rutger ten Velde Wilhemshavener HV (GER)
22. Arjan Versteijnen Achilles Bocholt (BEL)
23. Niels Versteijnen VFL Lübeck-Schwartau (GER)
24. Sander Visser HSG Nordhorn-Lingen (GER)

 

Begeleiding:

1. Erlingur Richardsson Bondscoach
2. Edwin Kippers Ass. Bondscoach
3. Robert Baardse Fysiotherapeut
4. Erik Zwakman Team Manager
5. Monique Tijsterman Delegatieleider