HandbalNL League geeft Panningen weer een beetje hoop

HandbalNL League geeft Panningen weer een beetje hoop

Dit weekend begint de HandbalNL League. Spelmaker van Bevo Dario Polman (28) ziet ondanks lege tribunes erg uit naar de competitie, want: “Op straat gaat het weer over handbal.”

Geschreven door: Handbal Inside

In 2013 kwam Polman in Panningen terecht. In het seizoen 2016/2017 speelde hij even over de grens voor HSG Krefeld, maar keerde snel weer terug bij Bevo. “Ik had nooit verwacht hier zo lang te spelen. Panningen voelt als mijn tweede thuis”, legt de Arnhemmer uit. “Jongens gaan hier niet snel weg. Ook het sociale is bij Bevo belangrijk en dat trekt aan.”

Een jaar geleden plaatste Bevo zich voor het eerst in drie jaar tijd weer voor de Final4 van de BENE-League. Door het coronavirus ging het finaleweekend niet door en een maand later werd ook de strijd om de nationale titel geschrapt. Polman: “Het is heel lang heel rustig geweest bij de club. De vrijheid was ook wel even lekker, maar sinds januari trainen we weer en dan merk je toch dat je het erg gemist hebt.”

Via de livestream
“Bevo is een echte vereniging waar verbinding belangrijk is. Als de hoofdmacht op zaterdagavond thuis speelt zit het vaak heel vol. Het is een avondje uit. We hebben een belangrijke functie in zo’n klein dorp. Daarom ben ik ook blij met de HandbalNL League. Fans mogen dan wel niet naar binnen, maar kunnen de competitie via de livestream volgen”, gaat de middenopbouwer verder. 

De geel-blauwen nemen het in anderhalve competitie op tegen LIONS, Volendam, Hurry-Up en titelhouder Aalsmeer. Quintus doet buiten mededinging mee. “Omdat je niet heel het jaar wedstrijden speelt, geeft de waarde van de te winnen prijs een beetje een dubbel gevoel. Maar misschien is het wel het meest belangrijk dat er weer iets te juichen valt. Ik heb de wedstrijdspanning gemist”, vertelt Polman. 

Zonder Robin Jansen
Hij moet maatje Robin Jansen naast zich op de linkeropbouw missen. De schutter is naar TV Emsdetten vertrokken. “Ja, het wordt lastig hem te vervangen. Maar we zijn bij Bevo gewend om met een kleine kern te werken”, legt Polman uit. “Verder komen er talenten aan. Zij spelen met het tweede geen competitie en zijn vorige maand bij ons bij de training aangesloten. Daardoor trainen we met een heel grote groep. We kunnen eindelijke partijtje spelen. Dat is lekker.”

“Op straat gaat het weer over handbal”, besluit Polman. “De HandbalNL League geeft iedereen in Panningen weer een beetje hoop. Misschien volgen er wel versoepelingen en kunnen de supporters aan het einde van de competitie toch een wedstrijdje meepakken. Dat zou gaaf zijn. Dan kunnen we weer samen vieren.”

Andere artikelen van Handbal Inside over de HandbalNL League lezen?

”Ik heb niet meer de illusie dat ik alle ballen kan stoppen”
”Baijens wil zich nog een keer in de etalage spelen”
”Druk op volgende generatie bij Lions neemt zachtjes toe”