TeamNL Handbaldames winnen eerste oefenwedstrijd van Slovenië

De TeamNL Handbaldames hebben met 35-27 gewonnen van Slovenië. Halverwege stond Nederland al met 17-13 voor. Zondag 21 maart nemen beide ploegen het nogmaals tegen elkaar op in een lege Maaspoort in Den Bosch.

De eerste goal van de wedstrijd wordt gemaakt door Kelly Dulfer. Het is Tjasa Stanko die namens Slovenië snel voor de gelijkmaker zorgt. Nederland is duidelijk sterker in de beginfase van de wedstrijd, Inger Smits, Laura van der Heijden en Debbie Bont zorgen voor een 4-1 voorsprong. De tegenstander weet het verschil iets te verkleinen tot 5-3. Toch is het Oranje dat vervolgens het initiatief neemt, mede door een twee minuten tijdstraf aan Sloveense kant. Dit resulteert in een 10-4 voorsprong voor Nederland halverwege de eerste helft.

Het aanvalsspel golft op en neer, de keepers zijn aan beide kanten belangrijk met mooie reddingen. De Sloveense dames weten de achterstand iets te verkleinen naar 12-7. Via Kelly Vollebregt, Tessa van Zijl en Bo van Wetering zorgen de TeamNL Handbaldames voor een verschil van acht doelpunten: 15-8. De laatste minuten van de eerste helft is het Tjasa Stanko die Slovenië bij de hand neemt en ervoor zorgt dat de teams gaan rusten met een 17-13 tussenstand.

Natasa Ljepoja scoort de eerste goal van de tweede helft. Ook Debbie Bont weet snel te scoren. In de beginfase gaat het gelijk op en blijft het verschil tussen beide teams vijf doelpunten. De dekking aan Nederlandse kant staat deze tweede helft goed en zorgt ervoor dat de dames er een aantal keer mooi uitkomen. Verschillende snelle breaks worden mooi afgerond, wat zorgt voor een stand van 27-19.

De TeamNL Handbaldames worden slordiger in de aanval wat erin resulteert dat de Sloveense dames het verschil terugbrengen tot vijf doelpunten: 29-24. Harma van Kreij, Laura van der Heijden en vier goals van rechterhoek Bo van Wetering zorgen voor een goed slotstuk. De wedstrijd eindigt in een 35-27 overwinning voor de TeamNL Handbaldames.