Mooi initiatief; handbal in Hardenberg!?

Mooi initiatief; handbal in Hardenberg!?

Een half jaar geleden ontvingen we binnen het NHV-bondsbureau een e-mail van een meisje van 16 jaar, Luna, met de vraag “kan ik in mijn woonplaats Hardenberg op handbal?”. Haar moeder had in het verleden gehandbald en ze was zelf ook erg enthousiast geraakt door het snelle en dynamische handbalspel. De dichtstbijzijnde handbalverenigingen liggen echter allemaal op minimaal een uur fietsen… Dus na alle opties onderzocht te hebben was de teleurstellende conclusie dat handballen voor Luna niet mogelijk was. Onder het mom van ‘de aanhouder wint’ hebben Luna en het NHV de handen toch weer ineen geslagen en gaan we nu proberen om handbal in Hardenberg weer mogelijk te maken! Inmiddels heeft Luna zelf een enthousiaste groep van 11 meiden (en 1 jongen) bij elkaar, die volgend seizoen graag aan de handbalcompetitie willen gaan deelnemen. Zij krijgen op zaterdag 8, 15 en 29 mei om 13:00 uur een clinic aangeboden onder leiding van 2 NHV-clinicgevers.

Kom jij zelf uit (de regio) Hardenberg en/of wil je iets betekenen voor dit mooie initiatief? Ben je bijvoorbeeld tussen 15 en 19 jaar oud, of ken je jongeren uit die leeftijdsgroep? Sluit gerust aan bij de clinics op 8, 15 en 29 mei (exacte locatie volgt nog)! Of wil je helpen om komend seizoen misschien een nieuwe vereniging op te richten, enkele trainingen te verzorgen, of nieuwe leden te werven? Alle ideeën en hulp zijn welkom. Stuur hiervoor even een mailtje naar informatie@handbal.nl.