Start Alternatieve Competitie uitgesteld tot 29/30 mei

Start Alternatieve Competitie uitgesteld tot 29/30 mei

Het kabinet heeft dinsdagavond 20 april versoepelingen aangekondigd. Stap 1 van het openingsplan gaat vanaf woensdag 28 april in. De huidige maatregelen voor de sport blijven gelden. Wel is er besloten dat de avondklok op 28 april om 04:30 ‘s ochtends vervalt.

Vanwege de stappen die gepland staan in het openingsplan en de huidige geldende maatregelen voor de sport, heeft het NHV moeten besluiten om de start van de Alternatieve Competitie uit te stellen tot het weekend van 29 en 30 mei. Deze nieuwe datum biedt ons de mogelijkheid om een halve competitie met de teams af te ronden. Het NHV verwacht medio mei meer uitsluitsel te kunnen geven over de doorgang van wedstrijden vanaf deze nieuwe startdatum. Hierbij is het bondsbureau afhankelijk van de versoepelingen van het kabinet.

Ondanks de huidige maatregelen kunnen verenigingen hun leden wel handbalsport aanbieden. Jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen op buitensportaccommodaties in groepsverband trainen. Daarnaast kunnen er tussen teams van de eigen verenigingen met leden tot en met 26 jaar wedstrijden georganiseerd worden. Senioren van 27 jaar en ouder kunnen in groepjes van 4 personen op 1,5 meter afstand een training met elkaar krijgen. Sporten in een binnenruimte blijft momenteel nog niet toegestaan.