Annulering Beach Handball Tour 2020-2021

Annulering Beach Handball Tour 2020-2021

De Beach Handball Tour seizoen 2020-2021 wordt nietig verklaard. Met het gepresenteerde openingsplan van de Rijksoverheid, en de daarbij mogelijke verruimingen met betrekking tot de sport, zijn er momenteel te weinig zekerheden om in mei en juni al (kleinschalige) sportevenementen te kunnen organiseren. Daarom acht het NHV het niet reëel dat de Beach Handball Tour in haar volledigheid kan plaatsvinden en beroepen wij ons, tot onze spijt, op artikel 1.14 van de Regeling Beach Handball Tour 2020-2021 om dit seizoen nietig te verklaren.

Dit betekent echter niet dat de NK-Kwalificatie toernooien die dit voorjaar (zouden) plaatsvinden, automatisch ook niet meer georganiseerd kunnen worden. Zij vallen echter niet onder de Beach Handball Tour 2020-2021 en worden daarbij dus op zichzelf georganiseerde toernooien. NK-Kwalificatietoernooien die gepland staan of worden met als datum 01-07-2021 of later, zullen automatisch vallen onder de Beach Handball Tour 2021-2022.

Bovenstaande betekent bovendien dat het Nederlands Kampioenschap Beach Handball niet in haar originele vorm kan plaatsvinden. Wij bekijken momenteel de mogelijkheden voor het organiseren van een ‘Open NK’ . Op korte termijn zal meer bekend worden over de datum/data, locatie(s), inschrijving, categorieën en voorwaarden. Daarbij zal bij doorgang van het (Open) NK Beach Handball voor de winnaars in de categorieën Senioren Dames en Heren een ticket te verdienen zijn voor deelname aan de Europese Champions Cup.