Zestien spelers TeamNL Handbalheren reizen af naar Turkije

Zestien spelers TeamNL Handbalheren reizen af naar Turkije

De TeamNL Handbalheren reizen vandaag af naar het Turkse Eskisehir. Zestien spelers stappen in het vliegtuig. Marnix Roos, Arjan Versteijnen en Niels Versteijnen zullen niet meegaan. Op donderdag 29 april speelt de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson de uitwedstrijd tegen Turkije om 19:00 uur (18:00 uur Nederlandse tijd). Drie dagen later, op 2 mei sluit de ploeg de kwalificatie af tegen Polen. In het Topsportcentrum in Almere klinkt het beginsignaal om 18:00 uur.

Het Nederlands team heeft goede kansen zich voor de tweede keer in de geschiedenis te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Bij winst op Turkije en een zege van Slovenië op Polen later op de avond, is Nederland, met nog een duel te spelen, zeker van de tweede plaats in de poule. Mocht dit scenario niet uitkomen, dan zal de thuiswedstrijd tegen Polen de beslissing brengen.

De formatie van bondscoach Erlingur Richardsson staat momenteel tweede in groep 5. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie uit alle acht poules plaatsen zich voor het EK 2022. Dankzij de knap behaalde resultaten, overwinning op Polen en gelijk spel tegen Slovenië, heeft Nederland ook een goede uitgangspositie voor de beste nummers drie klassering.

Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. De speelsteden zijn Bratislava (poulefase en Main Round), Kosice (poulefase) in Slowakije; Debrecen (poulefase), Szeged (poulefase) en Boedapest (poulefase, Main Round en finale weekend) in Hongarije.

Selectie:

Naam: Club:
1. Dani Baijens TBV Lemgo (GER)
2. Jordy Baijens KRAS/Volendam
3. Samir Benghanem Green Park/Aalsmeer
4. Mark van den Beucken TBV Lemgo (GER)
5. Ephrahim Jerry Sporting Pelt (BEL)
6. Evert Kooijman Achilles Bocholt (BEL)
7. Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
8. Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
9. Robin Schoenaker HSG Krefeld (GER)
10. Iso Sluijters Gornik Zabrze (POL)
11. Alec Smit SønderjyskE Håndbold (DEN)
12. Jorn Smits TTH Holstebro (DEN)
13. Kay Smits TTH Holstebro (DEN)
14. Ivo Steins Kembit/LIONS
15. Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
16. Rutger ten Velde Wilhemshavener HV (GER)

Begeleiding:

1. Erlingur Richardsson Bondscoach
2. Edwin Kippers Ass. Bondscoach
3. Robert Baardse Fysiotherapeut
4. Erik Zwakman Team Manager
5. Patrick Jordaan Keeperstrainer
6. Monique Tijsterman Delegatieleider