Geslaagde online workshops voor verenigingen!

Geslaagde online workshops voor verenigingen!

In samenwerking met NOC*NSF heeft het NHV twee online workshops georganiseerd voor de verenigingen! Verschillende verenigingen zijn hierbij aangesloten en hebben ideeën en praktische tips uitgewisseld. Het NHV kijkt tevreden terug op de interactieve sessies met enthousiaste en betrokken deelnemers! 

Op maandag 26 april stond het thema ‘Jouw club klaar voor de toekomst’ centraal. Verenigingen gingen onder leiding van de enthousiaste Gersom Smit, clubcoach van NOC*NSF,  het gesprek met elkaar aan. De voornaamste trends in en rondom sportverenigingen werden verkend. Veranderende behoefte van sporters, andere verwachtingen van leden en ouders, maatschappelijke positie van verenigingen, organisatorische uitdagingen, noem maar op! Tijdens de workshop ontdekten de deelnemers wat voor hun club de belangrijkste trends zijn om op in te spelen. Met de aanwezige handbalverenigingen wisselden we creatieve mogelijkheden uit om te vernieuwen. En werden de aanwezigen op weg geholpen om aan de slag te gaan binnen jouw vereniging. 

Ben jij benieuwd naar deze workshop? Je kan de workshop hier terug kijken! Download hier de bijbehorende presentatie. 

Drie dagen later, op donderdag 29 april, was ledenbinding het centrale thema. Hoe verbind je jouw leden aan je club? Want je bent meer dan alleen een handbal-aanbieder. Je bent een sociale vereniging waar mensen ook komen voor de gezelligheid en om anderen te leren kennen. Voor veel leden is die sociale kant net zo belangrijk als het sporten zelf. Ook in de huidige Corona tijd is dit een belangrijk onderwerp binnen de vereniging. In de workshop ledenbinding ontdekte de deelnemers waarom leden zich thuis voelen op de vereniging en hoe je dit kan stimuleren. Hoe worden nieuwe leden ontvangen? Hoe begeleid je ze tijdens hun eerst jaar? En hoe enthousiasmeer je ze voor vrijwilligerswerk? Hierbij werden ook praktische tips uitgewisseld tussen de aanwezige handbalverenigingen. 

Wil jij de workshop Ledenbinding terug kijken? Dat kan hier! Download hier de bijbehorende presentatie. 

Groepsfoto van de deelnemers workshop Ledenbinding