Update Coronavirus: versoepelingen in zicht

Update Coronavirus: versoepelingen in zicht

Het kabinet heeft dinsdagavond 11 mei aangekondigd voornemens te zijn om de maatregelen rondom het Coronavirus per woensdag 19 mei te versoepelen. Mochten de ontwikkelingen in de komende dagen tegenvallen, dan zal het kabinet op de pauzeknop drukken. Op maandag 17 mei zal er een definitief besluit genomen worden. Wanneer stap twee van het openingsplan volgende week definitief doorgang vindt, zijn er versoepelingen voor de sport.

Binnensport
De binnensportlocaties gaan, onder voorwaarden, vanaf woensdag 19 mei weer open. Er is een maximum van 30 personen per ruimte, waarbij iedereen 1,5 meter afstand houdt. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan, kleedkamers blijven gesloten. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. In de sportaccommodatie geldt de mondkapjesplicht, behalve tijdens de sportactiviteit.

Buitensport
Vanaf woensdag 19 mei mag er buiten weer in groepsverband gesport worden door volwassenen vanaf 27 jaar, maar er zijn wel voorwaarden. Sporten mag in groepsverband met maximaal 30 personen waarbij men onderling 1,5 meter afstand houdt. Wedstrijden in competitieverband en publiek zijn niet toegestaan.
De maatregelen voor volwassenen onder de 27 jaar en kinderen blijven hetzelfde voor de buitensport. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.

Het NHV komt op korte termijn met meer informatie rondom de alternatieve competitie.