Versoepelingen sport gaan door, maar start alternatieve competitie uitgesteld

Versoepelingen sport gaan door, maar start alternatieve competitie uitgesteld

Het kabinet heeft maandag 17 mei kenbaar gemaakt dat de aangekondigde versoepelingen vanaf woensdag 19 mei in gaan. Hiermee gaan ook versoepelingen voor buiten- en binnensport in. Wedstrijden in competitieverband zijn tot op heden nog niet toegestaan. De start van de alternatieve competitie wordt hiermee uitgesteld naar het weekend van 12 en 13 juni.

Alternatieve competitie

De competitieleiders van het NHV streven er naar om in juni nog drie speelweekenden te organiseren. Op deze manier willen zij graag het seizoen handballend afsluiten. Maarten-Jan de Koning, manager competitie, zegt hierover: “Het is voor de handbalsport belangrijk om de verbinding met de leden te behouden. Er is een belangrijke stap gezet met het toestaan van trainingen in groepsverband voor de senioren in de buitenlucht en de eerste versoepelingen om weer in de zaal actief te kunnen zijn. Wij hopen dat de positieve lijn doorzet en we met z’n allen een mooie afsluiting van het seizoen in juni kunnen beleven. Daarom streven wij naar een start van de alternatieve competitie in het weekend van 12 en 13 juni.”

Het NHV houdt de maatregelen in de gaten en verwacht begin juni meer uitsluitsel te kunnen geven over de wedstrijden in de laatste drie weekenden van de alternatieve competitie.

Versoepelingen vanaf woensdag 19 mei

Geldende maatregelen buitensport:

  • Kinderen en jongvolwassenen t/m 26 jaar mogen in groepsverband trainen.
  • Senioren mogen op 1,5 meter afstand met elkaar trainen. Dit mag in groepen van maximaal 30 personen.
  • Wedstrijden in competitieverband zijn verboden. Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan voor leden t/m 26 jaar. Publiek is niet welkom.
  • Kleedkamers en douches blijven gesloten.

Geldende maatregelen binnensport:

  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in groepsverband trainen.
  • Jongvolwassenen en senioren vanaf 18 jaar mogen binnen trainen. Dit mag individueel of in tweetallen, met 1,5 meter afstand. Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn.
  • Wedstrijden in competitieverband zijn verboden. Publiek is niet welkom.
  • Kleedkamers en douches blijven gesloten.