Update Coronavirus

Update Coronavirus

Het kabinet heeft op vrijdag 28 mei in een persconferentie meer bekend gemaakt over versoepelingen die vanaf zaterdag 5 juni in zullen gaan. Het NHV heeft kennis genomen van de versoepelingen die vanaf zaterdag 5 juni gelden voor de (handbal)sport. 

De versoepelingen in het kort:

  • Volwassenen  mogen vanaf 5 juni weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Handballen kan dus weer in teamverband voor alle leden van het NHV. 
  • Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
  • Kleedkamers en douches op de sportaccommodatie mogen weer open. Ook de sportkantines mogen onder voorwaarden weer open.
  • Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht.
  • Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Ook hierbij is publiek nog niet toegestaan.

Het bondsbureau zal begin volgende week meer informatie verstrekken over de gevolgen die de versoepelingen hebben op de handbalsport en de start van de Alternatieve competitie.