KEMBIT-Lions en Green Park/Handbal Aalsmeer strijden om landstitel

KEMBIT-Lions en Green Park/Handbal Aalsmeer strijden om landstitel

De handballers van KEMBIT-Lions en Green Park/Handbal Aalsmeer nemen het vanaf 5 juni tegen elkaar op in de strijd om de landstitel. De finalisten van de HandbalNL League spelen tegen elkaar in een Best Of Three. Wie twee wedstrijden wint, mag zich landskampioen 2020-2021 noemen. Alle wedstrijden worden live uitgezonden op www.handbalnl.tv.

De teams hebben zich voor de finale weten te kwalificeren door op plek één (KEMBIT-Lions) en twee (Green Park/Handbal Aalsmeer) te eindigen in de HandbalNL League. In de HandbalNL League streden vijf teams, die normaal ook in de BENE-League uitkomen, om de finale tickets. Door het Coronavirus zag de competitie er dit jaar anders uit. Normaal gesproken zou de BENE-League van september tot maart gespeeld worden, deze ging dit jaar niet door. Daarom is direct gestart met de HandbalNL League. De eerste speelrondes zijn in september en oktober gespeeld, waarna de sport stil kwam te liggen. Vervolgens is vanaf maart de competitie hervat en uitgespeeld. De andere deelnemers waren: Herpertz/BEVO HC, JD Techniek/Hurry-up en Kras/Volendam. Alle teams hebben drie keer tegen elkaar gespeeld. HV Quintus heeft buiten mededing een aantal wedstrijden tegen de ploegen gespeeld. KEMBIT-Lions behaalde 19 punten, de heren uit Aalsmeer pakten 17 punten dit seizoen.

Op zaterdag 5 juni staat de eerste wedstrijd in de Best Of Three op het programma. Om 16:30 uur klinkt het beginsignaal in de Stadssporthal in Sittard. Een week later nemen beide ploegen het om 19:00 uur tegen elkaar op in de Bloemhof in Aalsmeer. De eventuele derde wedstrijd wordt gespeeld in Limburg, op 19 juni.

Begin september namen de ploegen het voor het eerst dit seizoen tegen elkaar op, die wedstrijd kende geen winnaar: 24-24. Op 6 maart speelden de teams tegen elkaar in Limburg, die wedstrijd werd met 32-26 gewonnen door de thuisploeg KEMBIT-Lions. Een ruime maand later namen de teams het wederom tegen elkaar op, nu in Aalsmeer. Dit keer was het verschil kleiner maar ging de winst wederom naar de Limburgers: 27-28.

Voor Green Park/Handbal Aalsmeer biedt de finale de mogelijkheid om de titel te prolongeren. In het seizoen 2019-2020 werd door de gevolgen van het Coronavirus de competitie niet uitgespeeld wat betekende dat er ook geen kampioen was. De twee edities daarvoor werden gewonnen door de ploeg uit Aalsmeer. De drie seizoenen daarvoor waren het de Limburgers die er met de landstitel vandoor gingen.

Speelschema:
Zaterdag 5 juni 16:30 uur: KEMBIT-Lions – Green Park/Handbal Aalsmeer – Kijk hier live.
Zaterdag 12 juni 19:00 uur: Green Park/Handbal Aalsmeer – KEMBIT-Lions – Kijk hier live. 
Zaterdag 19 juni 16:30 uur: KEMBIT-Lions – Green Park/Handbal Aalsmeer* – Kijk hier live.

*Deze wedstrijd wordt alleen gespeeld als er nog geen ploeg is die twee wedstrijden heeft gewonnen.